Rafa ispao u drugom kolu Wimbledona! Presudio mu stari krvnik jamajkanskih korijena

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 02.07.15. | 20:55

Svaki wimbledonski dan donosi pokoju zanimljivost, ali današnji pad Rafaela Nadala je priča za sebe.

Rafael Nadal je ispao u drugom kolu Wimbledona! Danas ga je senzacionalno izbacio Dustin Brown sa 7:5, 3:6, 6:4, 6:4.

Velika je to pobjeda za njemačkog tenisača jamajkanskih korijena koji u ovom trenutku ima 2:0 protiv Nadala u međusobnim omjerima!

Bila je to dominantna izvedba Browna koji je samo u prvom setu imao 20 winnera i pet neforsiranih grešaka naspram Nadala koji je bio 'nevidljiv' (10-2). Španjolac se probudio u drugom setu, ali pokazalo se kako je to bilo samo kratkoročno. U nastavku Nijemac ponovno vraća svoju igru iz prvog seta i odnosi pobjedu karijere na centralnom terenu All England Cluba.

Podsjetimo, Nadalu posljednjih godina wimbledonska trava nikako ne leži s obzirom na to da je redom ispadao u ranim fazama od Darcisa, Rosola i Kyrgiosa.

Spomenimo i kako je Andy Murray upisao uvjerljivu 6:1, 6:1, 6:4 pobjedu protiv Robina Haasea, a sličnog je raspoloženja bio i veliki Roger Federer protiv Sama Querreyja 6:4, 6:2, 6:2. Treće je kolo osigurao i Tomaš Berdych svladavši s 3:0 u setovima Nicolasa Mahuta.

U ženskom dijelu turnira nije bilo iznenađenja, a spomenimo kako je Hrvatica Ajla Tomljanović, koja nastupa s australskom putovnicom, izgubila meč drugog kola protiv favorizirane Poljakinje Agnieszke Radwanske sa 0:6, 2:6.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Rafael NadalWimbledonDustin BrownATP

Ostale Vijesti