Dubravka Petrić/PIXSELL
Dubravka Petrić/PIXSELL

Pavić i Mektić uvjerljivi, hrvatska 36-godišnja senzacija prošla u četvrtfinale parova

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.02.21. | 10:11

Još jedan sjajan dan za hrvatske tenisače i tenisačice u Melbourneu.

Hrvatski Davis Cup reprezentativci Mate Pavić i Nikola Mektić nastavljaju uvjerljivo gaziti ka svom prvom zajedničkom Grand Slam naslovu, za plasman u četvrtfinale Australian Opena pobijedili su Millmana i Monteira u dva seta, a našim tenisačima pridružila se 36-godišnja senzacija Darija Jurak, koja je u paru sa srpskom tenisačicom Ninom Stojanović također izborila plasman među najboljih osam parova na prvom velikom turniru nove ATP sezone.

Pavić i Mektić potrošili su samo stotinjak minuta na australsko-brazilski par Johna Millmana i Thiaga Monteira 7:6(2), 6:4. Drugi nositelji turnira trebali su samo jedan oduzet servis gem za još jednu zajedničku pobjedu, a za plasman među četiri najbolja para na turniru igrat će protiv osmih nositelja, francuske kombinacije Mahut/Hugues Herbert.

I dok je njihov plasman u ovu fazu turnira možda bio očekivan, činjenica da se tamo našla 36-godišnja hrvatska veteranka Darija Jurak apsolutna je senzacija i najbolja priča turnira u Australiji. Naime, po izbacivanju prvih nositeljica dan prije, sinoć su ona i njena sprska partnerica pobijedile Bolsovu Zadoinov i Paolini 1:6, 7:5, 6:3 prekorenuvši rezultat poslije prvog izgubljenog seta.

Španjolsko/taijanski par dobio je rutinski prvi set za samo 22 minute i činilo se kako će završiti Darijnu lijepu priču u Melbourneu, međutim svi koji su tako mislili gadno su se prevarili. Drugu dionicu meča Hrvatica i Sprkinja prelomile su u posljednjem gemu i uzele ju rezultatom 7:5. U posljednji set startale su katastrofalno izgubivši prvi servis gem bez osvojenog poena, ali uspjele su ga odmah vratiti i pri rezultatu 4:3 uzeti servis svojim suparnicama te su u sljedećem gemu potvrdile pobjedu i plasman u četvrtinu finala. Tamo će ih čekati Srpkinja Krunić i Talijanka Trevisan.

Rezultati parova na AO:

Pavić/Mektić – Millman/Monteiro 7:6(2), 6:4

Jurak/Simonović – Bolsova Zadoinov/Paolini 1:6, 7:5, 6:3


Tagovi

Mate PavićNikola MektićDarija Juraktenis paroviAustralian Open

Ostale Vijesti