Otkrivene plaće Milana – Halilović među najjeftinijima, pogodite tko je na vrhu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.08.18. | 16:44

Povećanje potrošnje u talijanskom velikanu.

Nogometni klub Milan objavio je koliko će ove sezone potrošiti na plaće svojih nogometaša.

Uprava Rossonera će morati izdvojiti 133 milijuna eura za plaće svojih pulena, što je povećanje od 16 milijuna eura u odnosu na prethodnu sezonu i čak 53 milijuna više nego prije dvije godine.

Povećanje troškova ne čudi s obzirom da se dosta trgovalo u Lombardiji u ovom prijelaznom roku. Iz Juventusa su stigli Gonzalo Higuain i Mattia Caldara, kao slobodni igrači pristupili su Pepe Reina, Ivan Strinić i Alen Halilović, a pred kraj transfer roka stigli su Tiemoue Bakayoko iz Chelseaja i Samu Castillejo iz Villareala.

Prema očekivanjima, Pipita Higuain je najskuplji igrač u momčadi Gennara Gattusa. Argentinski napadač ima plaću od 8 milijuna eura, a odmah iza njega je mladi vratar Gianluigi Donnarumma sa 6 milijuna eura plaće.

Nakon njih slijede Alessio Romagnoli, koji je produžio ugovor i dobio povećanje plaće sa 2 na sadašnjih 3 i pol milijuna eura, koliko ima i veznjak Lucas Biglia.

Pola milijuna manje od argentinskog reprezentativca ima Suso, koji je obnovivši vjernost Milanezima dobio osjetno povećanje plaće za dva milijuna eura. Novopridošli Bakayoko, koji je na posudbi u Milanu, plaćen je kao i Suso, te stoper Caldara.

Iza njih slijede Hakan Calhanoglu, Fabio Borini i Ricardo Montolivo sa 2 i pol milijuna eura godišnje, Ignazio Abate ima 200 tisuća manje, Franck Kessie 2.2 milijuna, dok Ricardo Rodriguez ima 2.1 milijun eura.

Najveći broj igrača ima zagarantirano okruglih 2 milijuna na svom računu,  među kojima je i Strinić, a 'društvo' mu čine Mateo Musacchio, Andrea Conti, Giacomo Bonaventura, Bertolacci – i trener Gattuso.

Među najjeftnijim igračima je hrvatski nogometaš Alen Halilović koji ima milijun i pol eura godišnje, dok 200 tisuća eura više ima stoper Cristian Zapata.

Iza nekadašnje Dinamove uzdanice slijedi Jose Mauri (1.4 mil.) te dva nova pojačanja – Diego Laxalt i Samu Castillejo sa po 1.2 milijuna eura. Mlade uzdanice Rossonera, Patrick Cutrone i mlađi brat Donnarumme (Antonio) imaju okruglih milijun eura, a najjeftiniji je Davide Calabria sa 600 tisuća eura godišnje.

(Foto: Reuters)


Tagovi

MilanGonzalo HiguainIvan StrinićAlen HalilovićMattia CaldaraGianluigi DonnarummaHakan CalhanogluPepe ReinaTiemoue BakayokoAlessio RomagnoliLucas BigliaSusoFabio BoriniRiccardo MontolivoIgnazio AbateFranck KessieRicardo RodriguezMateo MusacchioAndrea ContiDiego Laxalt

Ostale Vijesti