Osaka osvojila drugi uzastopni Grand Slam

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 26.01.19. | 12:50

Dramatičan meč smo gledali.

Naomi Osaka pobijedila je Petru Kvitovu 7:6, 5:7, 6:4  u vrlo uzbudljivom finalu Melbournea te osvojila prvi Grand Slam sezone, a to joj je donijelo i prvo mjesto na WTA ljestvici od idućeg tjedna.

21-godišnja Japanka postala je prva tenisačica nakon 2015. i Serene Williams koja je osvojila dva Grand Slama zaredom.

Danas je imala dosta težak posao, doduše ne u tie breaku prvog seta kojeg je lako odlučila u svoju korist sa 7:2. U drugom setu Osaka je tri puta servirala za meč prvi vodstvu 5:3, ali Kvitova spašava sve tri meč lopte. To je diglo Čehinju koja osvaja četiri gema u nizu i drugi set odlazi u njenu korist.

Činilo se tada da meč ide na stranu sedam godina starije i iskusnije Kvitove, ali Osaka je pokazala zašto je se smatra legitimnom nasljednicom Serene Williams te je odlučujući set riješila u svoju korist sa 6:4.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">The emotion.<br><br>Not since Jennifer Capriati in 2001 has a player won their first &amp; second Grand Slam titles at consecutive majors.<br><br>She will be the first Asian player, male or female, to rank no. 1. <br><br>What a star we have in 21-year-old <a href="https://twitter.com/Naomi_Osaka_?ref_src=twsrc%5Etfw">@Naomi_Osaka_</a>. <a href="https://t.co/fVJavD5QGI">pic.twitter.com/fVJavD5QGI</a></p>&mdash; Live Tennis (@livetennis) <a href="https://twitter.com/livetennis/status/1089119886629060608?ref_src=twsrc%5Etfw">January 26, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 
(foto: Reuters) 

 


Tagovi

Naomi OsakaAustralian OpenPetra Kvitova

Ostale Vijesti