Nove ljestvice: Karlović 29. tenisač svijeta, Čilić pao za dva mjesta

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 14.07.14. | 10:39

Na novoj ATP ljestvici, finalist Newporta Ivo Karlović zabilježio je napredak od dvije pozicije te je od danas 29. tenisač svijeta...

'Div sa Šalate' prošlog je tjedna bio 31., a zahvaljujući plasmanu u 11. finale karijere, u kojem je zaustavljen od Australca Lleytona Hewitta, skočio je na 29. mjesto poretka. Prvi hrvatski reket Marin Čilić je nazadovao za dvije pozicije u odnosu na prošli tjedan, na 22. mjesto.

Pomak od tri pozicije zabilježio je Ivan Dodig koji je sa 53. napredovao na 50. mjesto poretka. Ante Pavić je nakon dobrog tjedna u Newportu, gdje je uspješno prošao kvalifikacije i potom izgubio u drugom kolu od kasnijeg pobjednika Hewitta, ostvario skok od sedam mjesta na 138. Sedam mjesta u plusu je i Mate Delić, koji je zahvaljujući prolasku kvalifikacija u Stuttgartu, 182. na svijetu.

U glavnom turniru Stuttgarta zaustavljen je u prvom kolu, a jučer je izborio glavni turnir ATP turnira iz Serije 500 u Hamburgu. U posljednjem kolu kvalifikacija svladao je Argentinca Facunda Bagnisa sa 3:6, 6:4, 6:1 i danas će mu prvi suparnik u glavnom turniru biti Španjolac Pablo Andujar.

Od ostalih naših igrača, Toni Androić je 223., Nikola Mektić 230., Borna Ćorić 232., Kristijan Mesaroš 240...

Na vrhu nema promjene. Vodeći je Novak Đoković, ispred Rafaela Nadala i Rogera Federera.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Ante PavićMate DelićIvan DodigTenisATPMarin ČilićIvo Karlović

Ostale Vijesti