Nepobjediva Serena došla do treće Grand Slam titule u sezoni

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 11.07.15. | 16:45

Serena Williams osvojila je svoj šesti Wimbledon i 21. Grand Slam naslov. Danas je u All England Clubu bila bolja od Španjolke Garbiňe Muguruza s 2:0 u setovima.

Sve je bilo gotovo za sat i 24 minute igre, a Amerikanka je tijekom meča bila bolja protivnica. No, imala je Muguruza svojih dobrih razdoblja, pogotovo na početku meča. Već u prvom gemu je oduzela servis Williams te držala prednost sve do 4:3, a onda je uslijedio veliki pad. Izgubila je svoja dva servisa te je Serena došla do prvog seta.

Osvojeni set je dao vjetar u leđa Sereni Williams dok je Muguruza počela nešto slabije igrati. Amerikanka je došla do velike prednosti od 5:1 i tada je izgledala da će lako doći do drugog seta i meča. No, Muguruza se vratila u meč – osvojila je dva breaka, došla do servisa za 5:5, ali onda je izgubila servis ne osvojivši niti jedan poen.

Serena Williams je ovom pobjedom nastavila svoj nevjerojatan niz u ovoj godini. Izgubila je samo jedan meč, a osvojila je sva tri Grand Slam turnira. Za potpuni Grand Slam joj nedostaje samo još US Open kojeg je osvojila u posljednje tri godine, a ukupno šest puta.

Wimbledon, finale:

Williams – Muguruza 6:4, 6:4

(Foto: Action Images)


Tagovi

Serena WilliamsWTAGarbine MuguruzaWimbledon

Ostale Vijesti