Nakon Borne i Vekić izborila polufinale!

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 01.03.19. | 09:46

Dobar nastup hrvatske tenisačice.

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u polufinale WTA turnira u Acapulcu. Sjajna Osječanka ponovno je ostvarila pobjedu - treću u Meksiku – bez izgubljenog seta, a ovog puta 'nastradala' je Johana Konta. Rezultat je nakon malo manje od sat i pol vremena igre bio 6-3, 7-5.

Iako je Donna u meč ušla izgubljenim servisom nakon dvije break lopte Britanke, 22-godišnjakinja uzvraća istom mjerom te poravnava rezultat odmah u sljedećem gemu. Igralo se gem za gem sve do ključnog trenutka, a pri vodstvu 4-3 Vekić uzima servis pet godina starijoj suparnici nakon tri break prilike, odserviravši potom za 6-3 u prvom setu.

Drugi set bio je klasični 'wta-ovski' set – vidjeli smo čak 7 breakova. Prvi je napravila Donna, da bi nakon 2-0, čak tri puta zaredom gubila servis. Međutim, ni Konta nije bila puno bolja koja ju je pratila istim stopama, da bi set prevagnuo ponovno u pravo vrijeme na stranu Hrvatice. Bilo je 5-5 kada je Vekić oduzela posljednji put servis ovoj protivnici te nakon druge meč lopte ostvarila prolaz u polufinale.

Tamo je čeka 65. igračica svijeta, kineska tenisačica Yafan Wang.

Sinoć je plasman u polufinale ATP turnira u Dubaiju ostvario i Borna Ćorić pobjedom nad Nikolozom Basilashvilijem. Tamo će igrati protiv Rogera Federera.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Donna VekićWTA AcapulcoJohanna Konta

Ostale Vijesti