Najtopliji dan u povijesti Wimbledona: Nishikori predao, Ivanović ispala od 158. tenisačice svijeta

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 01.07.15. | 22:17

Vrućina je jedino, osim tenisa, o čemu se pričalo na terenima All England Cluba. Tijekom dana je stigla potvrda – bio je to najtopliji dan u povijesti Wimbledona. Temperatura? U jednom je trenutku dosegla 35,7 Celzijevih stupnjeva.

Glavna vijest dana u muškoj konkurenciji je odlazak Kei Nishikorija u Japan. Dvadesetpetogodišnjak je predao meč drugog kola Santiagu Giraldu zbog ozljede lista.

Japancu je u prvom kolu bilo potrebno pet setova ne bi li se plasirao dalje, a upravo je taj meč pogoršao njegovu ozljedu koju je vukao još iz Hallea.

Ozljeda se pogoršala u petom setu, jako je boljelo“, rekao je Kei.

Osim toga, većih iznenađenja u muškom dijelu ždrijeba danas nije bilo. Novak Đoković otpratio je Jarkka Nieminena s wimbledonskog travnjaka s uvjerljivih 3:0 u setovima. Bio je to Fincu posljednji meč na londonskom Grand Slamu, budući da je najavio mirovinu. Većih problema nije imao ni četvrti nositelj Stanislas Wawrinka koji je sa 6:3, 6:4, 7:5 savladao Dominikanca Victora Estrellu Burgosa.

Petosetne maratone odigrali su Millman i Baghdatis (7:6, 6:2, 3:6, 2:6, 4:6), Verdasco i Thiem (5:7, 6:4, 5:7, 6:3, 6:4), ali i naš Marin Čilić.

Drugo kolo ženske konkurencije prošlo je dobro za većinu favoritkinja. Podbacile su jedino 11. igračica svijeta Karolina Pliškova koju je porazila Coco Vandeweghe (6:7, 4:6), Sarra Errani je pala protiv Srpkinje Aleksandre Krunić (6:3, 6:7, 2:6), a ponovno je na travi Wimbledona posustala Ana Ivanović. Od sedme nositeljice bolja je bila stručnjak za igru parova Bethanie Mattek-Sands, 158. igračica svijeta u pojedinačnoj konkurenciji, sa 3:6, 4:6.

(Foto: Action Images)


Tagovi

WimbledonAna IvanovićKei NishikoriWTAATP

Ostale Vijesti