Najava dana: Dinamo navija protiv Copenhagena, kreće konferencijsko finale u NBA-u, mrtva utrka u Armeniji

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 21.05.24. | 07:59

Ovo su najzanimljivije utakmice dana.

Aarhus – Copenhagen, 19.00

(Nogomet, Superliga)

Dinamo danas može doći na korak do playoffa Lige prvaka, ako Copenhagen izgubi. No, klub iz glavnog grada vjerojatno će pobijediti, a za naslov mu tada treba čudo – pobjeda u zadnjem kolu protiv Nordsjaelanda i kiksevi Brondbyja i Midtjyllanda na domaćim terenima što nije baš izvjesno.

Boston Celtics – Indiana Pacers, 02.00

(Košarka, NBA)

Počinju konferencijska finala. Boston je prvi favorit Istoka, to je svima jasno, a to je potvrdila s ukupno dva poraza u prve dvije faze natjecanja. Sada im stiže izmorena Indiana koja je izbacila favorizirane Milwaukee Buckse i NY Knickse i kao šesta u redovnom dijelu ušla u playoff. Očekuje se lagana serija Bostona i novo finale. No, Pacersi su već dokazali da igraju sjajnu košarku.

Petra Marčinko – Kaia Kaneoi, 10.00

(Tenis, Roland Garros kvalifikacije)

Naša mlada enisačica, 225. na svijetu lovi polufinale zemljanog Grand Slama protiv 246. estonke Kanepi. Nakon osvajanja Caldasa u Portigalu, Marčinko je slavila u idućem meču i upisala pet poraza, četiri u prvim kolima raznih turnira, uključujući i dva zemljana. No, Kanepi takošer ne briljira. U zadnjih osam mečeva ima samo jednu pobjedu.

Pjunik – Noah, 15.00

(Nogomet, armenska Premier liga)

Do kraja su ostala još dva kola. Noah ima bod više od Pjunika i pobjedom može osvojiti naslov. Prvi u povijesti za klub iz Armavira. Pjunik je inače najbolji armenski klub s 15 naslova, a Noah, klub osnovan 2017., je dva puta bio drugi. Direktni orkšaj za naslov na stadionu najboljeg armenskog kluba.

Göteborg – Mjallby, 19.00

(Nogomet, Allsvenskan)

Domaćini su jako loše ušli u novu sezonu prvenstva Švedske, trenutno drže pretposljednje mjesto s osam bodova iz devet utakmica. Mjallby je četvrti, a pobjedom može skočiti na treće mjesto s pet bodova manje od vodećeg Malmöa. Gosti su favoriti, no Göteborg se mora probuditi.

Breidablik – Stjarnan, 21.15

(Nogomet, Besta Deild Karla)

Dragi čitatelji, još malo i završava ova naporna i teška, napeta i turbulentna klupska sezona. Kreće Euro i svima će nam dobro doći malo odmora od klupskog nogometa. No, mi na Germaniji i dalje ćemo morati pisati najave dana, a falit će nam materijala. Tako, da, pripremite se na najave utakmica švedske, islandske, farske ili luzbekistanske lige! Kao mali uvod, napomenimo da Breidablik nakon šest utakmica drži drugo mjesto s 12 bodova i današnjom pobjedom nad sedmim Stjarnanom (10 bodova) može se približiti prvaku Vikinguru na tri boda zaostatka. Tek se završava sedmo kolo, ali Vikingur je i u ovo prvenstvo ušao kao glavni favorit.

Bunyodkor – Lokomotiv Tashkent, 16.00

(Nogomet, Super League Uzbekistan)

Tek je sedmo kolo nove sezone prvenstva Uzbekistana, no nikome nije drgao biti na začelju, čak niti na jedno kolo. Bunyodkor je zadnji i čeka prvu pobjedu u sezoni. Lokomotiv iz Taškenta je krenuo dobro, sa osam bodova, no nanizao je tri poraza u nizi. Bunyotkor se neće bunyti ako danas upiše prvu pobjedu i pobjegne iz zone ispadanja.

Crvena zvezda – Vojvodina, 20.15

(Nogomet, finale Kupa Srbije)

Crveno bijeli protiv Voše u finalu Kupa Srbije. Zvezda lovi svoj 28 kup, sedmi u samostalnoj Srbiji. Vojvodina je dvaput osvojila kup Srbije. U SFRJ je 1951. izgubula od Dinama, a u posjeratnoj Jugoslaviji upravo od Cvrene Zvezde s 0-1 nakon dvije utakmice. Vojvodina je još četiri puta gubila srpski kup.

Catanzaro – Cremonese. 20.30

(Nogomet, Serie B playoff)

Catanzaro i Cremonese igraju za finale playoffa za Serie B. Catanzaro je domaćin u prvoj, a Cremonese za četiri dana. Bolji ide na boljega iz dvoboja Venezia – Palermo. Dvije utakmice u ligi završile su dvaput po 0-0.

Rodez – Paris FC, 20.30

(Nogomet, Lige 1 relegacija)

Četiri kluba bore se za zadnje mjesto u Ligue 1. Metz čeka u fuinalu, St. Etienne u polufinalu, a Rodez i Paris FC igraju četvrtfinale. U ovoj sezoni omjer je bio 1-1 u pobjedama. No, Rodez je osvojio bod više i ima prednost domaćeg terena.

Sjeverna Makedonija U19 – Crna Gora U19, 17.00

(Nogomet, prijateljska)

Derbi začelja Jugositočne Europe. Makedonski i crnogorski juniori igraju prijateljski susret u Skopju. Ove reprezentacije očekivano imaju dugačku tradiciju međusobnog igranja, u devet utakmica od 2012., Makedonija je dobila pet, a Crna Gora dvije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti