Mirjana Lučić-Baroni senzacionalno pobijedila 3. igračicu svijeta

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.01.17. | 10:44

Denis Istomin je napravio veliko iznenađenje izbacivši iz Australian Opena Novaka Đokovića, a druga najljepša priča dana je naša Mirjana Lučić-Baroni.

Naša 34-godišnja tenisačica napravila je veliko iznenađenje. Mirjana Lučić-Baroni je nakon samo sat vremena igre pobijedila 3. tenisačicu svijeta Agnieszku Radwansku te izborila nastup u 3. kolu Australian Opena. To je njen najbolji rezultat na prvom Grand Slam turniru sezone.

> Karlović u tri seta do trećeg kola Australian Opena, Vekić bez šansi protiv Wozniacki
> Šok na Australian Openu! Đoković izgubio od 117. igrača svijeta

Lučić-Baroni je potpuno dominirala mečom. Na početku prvog seta obje tenisačice su izgubile svoje servis-gemove, Lučić-Baroni jednom, a Radwanska dva puta. Hrvatska je tenisačica tu prednost uspjela obraniti i doći do prvog seta i to nakon još jednog breaka u 9. gemu prvog seta.

Drugi set je Lučić-Baroni otvorila gubitkom svojeg servisa. No, Radwanska je tu prednost držala samo do 2:1 kada je izgubila break. Nakon toga je Poljakinja izgubila i preostala dva svoja servis-gema te je Lučić-Baroni izborila plasman u 3. kolo gdje je čeka bolja iz ogleda Alize Cornet i Marie Sakkari.

Lučić-Baroni je ostala jedina hrvatska predstavnica na Australian Openu. Donna Vekić je izgubila od Caroline Wozniacki, a Ana Konjuh se od turnira oprostila porazom od domaće tenisačice, 26. igračice na svijetu Darie Gavrilove. U meču koji je trajao nešto više od 2 sata, a rezultat je bio 6:2, 1:6, 6:4 za Gavrilovu. Imala je Konjuh šansu u 8. gemu trećeg seta da 'vrati' break, ali je Australka spasila dvije break-lopte i došla do pobjede.

Australian Open:

Lučić-Baroni – Radwanska 6:3, 6:2
Konjuh - Gavrilova 2:6, 6:1, 4:6

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Mirjana Lučić-BaroniAgnieszka RadwanskaWTAAustralian Open

Ostale Vijesti