Lučić-Baroni odigrala novi ludi meč s pregršt breakova i izborila četvrtfinale

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.03.17. | 08:19

Četvrtfinale turnira u meksičkom Acapulcu izborila je i Mirjana Lučić-Baroni, u još jednom uzbudljivom meču.

Hrvatskoj tenisačici Mirjana Lučić-Baroni turniru u Acapulcu je prvi nastup nakon sjajnog Australian Opena u kojem je senzacionalno dogurala do polufinala i nastavlja s dobrim rezultatima. Naša je tenisačica u drugom kolu bila bolja od Amerikanke Shelby Rogers sa 6:4 i 6:4 za sat i 26 minuta igre.

Povratak nakon Australian Opena: Lučić-Baroni slavila u „kiši“ breakova

Ćorić i dalje bez recepta protiv Čilića

Prva nositeljica je još jednom odigrala uzbudljivi meč s pregršt breakova. Jučer ih je bilo 12 u meču protiv Belinde Benčić, kao i noćas protiv 63. igračice svijeta. U prvom setu ih je bilo sedam, a u drugom pet.

Loše je krenula Lučić-Baroni izgubivši svoj servis, ali je odmah kiksala i Rogers. Naša je tenisačica uzela novi break u četvrtom gemu ali ga nije uspjela potvrditi te smo vidjeli novo poravnanje. U sedmom gemu je opet izgubila servis i Rogers je stigla do vodstva od 4:3, no tu je stala i hrvatska veteranka s dva uzastopna break uzima prvi set.

Uzbuđenja nije nedostajalo niti u drugoj dionici, u kojem je bilo pet obrata. U prvih pet gemova se dogodio isti scenarij kao i u prvom setu. Po dvaput su obje gubile svoj servis i rezultat je bio izjednačen 3:3, ključan trenutak dogodio se u desetom gemu u kojem je Lučić-Baroni uspjela sedmi put u meču uzeti servis suparnici za pobjedu i prolaz među osam najboljih.

Tamo prvu nositeljicu čeka 59. igračica svijeta, Francuskinja Pauline Parmentier, koja je u osmini finala bila bolja od njemačke predstavnice Andreje Petkovic u tri seta, sa 6:4, 3:6 i 6:1.

WTA Acapulco, 2. kolo:

Mirjana Lučić-Baroni – Rogers 6:4, 6:4

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Mirjana Lučić-BaroniWTAWTA AcapulcoShelby Rogers

Ostale Vijesti