Lučić-Baroni nastavlja sa sjajnim nastupima: Izborila polufinale Acapulca

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.03.17. | 07:58

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni nastavlja s odličnim nastupima u Acapulcu.

Na svom prvom turniru nakon Australian Opena, Mirjana Lučić-Baroni izborila je polufinale. U četvrtzavršnici Acapulca, hrvatska tenisačica je s 2:0 u setovima, sa 6:2 i 6:3 za sat i sedam minuta igre pobijedila Francuskinju Pauline Parmentier i izborila mjesto među četiri najbolje.

Čilić bez borbe do polufinala Acapulca, za finale s Nadalom

Odigrala je hrvatska veteranka novi susret u Acapulcu s pregršt breakova, ali za razliku od posljednja dva okršaja sa po 12 breakova, noćas ih je bilo 'samo' 9. Najviše oduzimanja servisa vidjeli smo u prvom setu u kojem je naša igračica odlično krenula u meč, uzela break i povela 2:0. No, Francuskinja oduzima servis Lučić-Baroni i imala je priliku za izjednačenje. Ipak je posustala i s dva uzastopna breaka, 'Mikica' dolazi do velike prednosti od 5:1. Set nije odmah riješen, budući da Lučić-Baroni nije iskoristila servis za set, smanjuje 31-godišnja Francuskinja na 5:2 te odmah gubi svoj servis i nakon šest breakova, set sa 6:2 osvaja Lučić-Baroni.

U drugoj dionici je Francuskinja prva pokleknula, u šestom gemu, ali kiksala je na svom servisu i Lučić-Baroni. Odmah u idućem gemu, Hrvatica je uspjela novim breakom spriječiti izjednačenje, povela je 5:3 i mirno odservirala za pobjedu i prolaz u polufinale. 

Lučić-Baroni je 59. tenisačicu svijeta pobijedila u njihovom četvrtom međusobnom susretu, a ujedno je ostvarila i svoju osmu pobjedu u devet posljednjih dvoboja.

Prva nositeljica Lučić-Baroni će za finale igrati protiv sedme nositeljice i 50. igračice svijeta, Ukrajinke Lesije Tsurenko. Do sada su igrale jednom, 2011. godine u Brisbaneu, kada je slavila 27-godišnjakinja.

Ovom pobjedom Lučić-Baroni je stigla do 30. mjesta na WTA ljestvici i ponovno je preuzela poziciju najbolje rangirane Hrvatice, koju je do sada držala Ana Konjuh. Ako prođe u finale, Lučić-Baroni će stići do 28. pozicije, što će joj biti renking karijere.

WTA Acapulco, četvrtfinale:

Lučić-Baroni – Parmentier 6:2, 6:3

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Mirjana Lučić-BaroniWTAWTA Acapulco

Ostale Vijesti