Lučić-Baroni kao „lucky loser“ bez osmine finala u Cincinnatiju

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 20.08.15. | 09:10

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni nije se uspjela plasirati u osminu finala velikog WTA turnira u američkom Cincinnatiju.

Iako je dobila priliku kao 'sretna gubitnica' nastupiti u glavnom ždrijebu, budući da je od nastupa odustala Ruskinja Marija Šarapova, nije ju najbolje iskoristila.

'Mikica' je u drugom kolu, obzirom da je Šarapova kao druga nositeljica bila slobodna u prvom kolu, izgubila od domaće tenisačice Varvare Lepčenko sa 7:5, 6:4 za sat i 37 minuta igre.

Odlično je startala hrvatska tenisačica, povela je 4:0, ali se 29-godišnja igračica uspjela vratiti, nadoknadila je dva breaka zaostatka. Lučić-Baroni je pri rezultatu 5:4 imala tri lopte za osvajanje seta, no nije ih iskoristila, Lepčenko je prvo izjednačila i na koncu uzela set.

Drugu dionicu igre je bolje otvorila Amerikanka, inače rođena Uzbekistanka, koja je dvaput uzela break našoj igračici povela 4:1, ali ona se brzo vratila i izjednačila na 4:4. No, sreća nije dugo trajala već u idućem gemu je ponovno kiksala na svom servisu i susret je bio riješen. Spašavala je pet meč lopti, ali šestu nije mogla.

Lučić-Baroni je inače, izgubila u posljednjem kolu kvalifikacija, ali je priliku dobila kao 'sretna gubitnica'.

Dodajmo da danas u muškom dijelu turnira u osmini finala igraju Marin Čilić i Ivo Karlović. Čilićev protivnik je Francuz Gasquet, a Karlovićev Švicarac Wawrinka, koji je jučer u tri seta izbacio Bornu Ćorića.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Mirjana Lučić-BaroniWTAWTA CincinnatiTenisVarvara Lepčenko

Ostale Vijesti