Lučić-Baroni gazi u Acapulcu: Izbacila polufinalisticu Australian Opena!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.02.16. | 10:49

Veliku pobjedu zabilježila je hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni na WTA turniru u meksičkom Acapulcu.

Prva hrvatska igračica izborila je četvrtfinale Acapulca, nakon što je u drugom kolu izbacila ovogodišnju polufinalisticu Australian Opena i 26. tenisačicu svijeta, Britanku Johanne Konte, u tri seta sa 4:6, 6:2 i 7:5, za dva sata i sedam minuta igre.

Lučić-Baroni, inače 68. igračica svijeta je izgubila prvi set i potom se odlično vratila i pobijedila.

U prvoj je dionici igre naša tenisačica triput gubila svoj servis. Konta je povela 2:0, a potom i sama kiksala na svom servisu. 'Mikica' se vratila na 2:2 i onda dopustila protivnici nova dva breaka i to zaredom za njezino vodstvo 5:2. Konta je potom dala tračak nade gubitkom svog servisa i Lučić-Baroni je stigla do 5:3, ali više od toga nije mogla.

33-godišnja hrvatska tenisačica je u drugom setu pružila daleko bolju partiju. Pri 2:1 vodstvu je uzela tri uzastopna breaka protivnici. Kod 5:1 je potom izgubila svoj servis ali je prednost bila prevelika te je sa 6:2 izjednačila na 1:1 u setovima.

U odlučujućoj trećoj dionici ponovno smo gledali lutriju breakova. Konta je triput gubila svoj servis, a Lučić-Baroni dvaput. Kod 5:3 je hrvatska igračica imala dvije meč lopte ali se polufinalistica Melbournea uspjela spasiti i prolongirati meč, ali samo na još tri gema. U 11. je imala i tri break prilike, no naša je veteranka otklonila opasnost, sačuvala servis i potom u idućem gemu novim breakom riješila pitanje pobjede i prolaska među osam najboljih. Ukupno je 'Mikica' spasila šest od 12 break lopti, a protivnici je uzela ukupno osam breakova.

Ovo je bio njihov drugi meč i prva pobjeda Lučić-Baroni, kojoj će sljedeća protivnica za polufinale biti Amerikanka Christina Mchale. Radi se od 64. tenisačici svijeta, protiv koje je do sada igrala pet puta i upisala dvije pobjede.

WTA Acapulco, osmina finala:

Konta - Lučić-Baroni 6:4, 2:6, 5:7

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Johanna KontaWTA AcapulcoWTATenisMirjana Lučić-Baroni

Ostale Vijesti