Lučić-Baroni devet puta gubila servis i ostala bez polufinala u Acapulcu

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 26.02.16. | 10:55

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni nije se uspjela plasirati u polufinale u meksičkom Acapulcu.

Bolja od najbolje rangirane Hrvatice je u četvrtfinalu bila Amerikanka Christina Mchale u tri seta, sa 6:4, 6:7(9) i 6:2.

Lučić-Baroni je u meču koji je trajao gotovo dva i pol sata igre čak devet puta gubila svoj servis. U prvom setu triput, iako je odmah na startu uzela servis protivnici. Povela je 2:0 ali i ubrzo prosula prednost gubitkom svog servisa. Potom je još jednom breaknula protivnicu i došla do 3:1 ali to je bilo sve. Izgubila je 33-godišnja hrvatska igračica dva servis gema zaredom i set je bio riješen.

U drugom se nastavila jednako loša servis igra Lučić-Baroni, ali niti McHale nije bila puno bolja. Obje su triput kiksale na svojim servisima, Amerikanka je imala čak i 5:3, ali je Hrvatica uspjela izboriti 13. igru, koju je u novoj lutriji breakova, dobila sa teških 9:7.

U trećem odlučujućem setu, 'Mikica' se držala do 2:2 i na tome ostala. McHale je uzela dva breaka i iskoristila četvrtu meč loptu za slavlje i prolaz u polufinale. Ovo je bio njihov šesti susret i četvrta pobjeda Amerikanke.

Unatoč porazu, hrvatska će tenisačica od ponedjeljka napredovati za tri mjesta na novoj WTA listi i bit će 68. igračica svijeta.

WTA Acapulco, četvrtfinale:

Lučić-Baroni - McHale 4:6, 7:6(9), 2:6

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Mirjana Lučić-BaroniWTAWTA AcapulcoTenis

Ostale Vijesti