Lučić-Baroni briljira u Quebecu: Prvo polufinale nakon 15 godina!

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 13.09.14. | 08:11

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u polufinale WTA turnira u Quebeca, nakon što je u četvrtfinalu svladala Kazahstanku Sesil Karatančevu sa 7:5, 6:0.

Bila je to četvrta pobjeda 32-godišnje Lučić-Baroni u pet dosadašnjih susreta s Bugarkom koja nastupa pod kazahstanskom zastavom. Naša tenisačica dobila je neizvjesni prvi set, a potom se u drugom lakoćom prošetala i za samo 67 minuta dohvatila polufinale.

Plasmanom u osminu finala US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira sezone, Lučić-Baroni je napredovala za čak 41 poziciju na novoj WTA ljestvici. Trenutno je 80. tenisačica svijeta, a nakon Quebeca bit će još bolje plasirana. Lučić-Baroni je trenutno najbolje rangirana hrvatska tenisačica, ako ne računamo Ajlu Tomljanović koju WTA još uvijek vodi kao Hrvaticu, ali samo je pitanje dana kada će dobiti australske papire.

Mirjanu u njenom prvom polufinalu nakon 15 godina čeka njemačka tenisačica Julia Görges koja je bila bolja od Čehinje Andreje Hlavackove sa 6:7, 7:5, 6:2. Lučić-Baroni u karijeri ima dva WTA naslova iz Bola na Braču, davne 1997. i 1998. godine.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Mirjana Lučić-BaroniJulia GorgesWTA Quebec

Ostale Vijesti