Kvitova i Osaka u finalu Australian Opena

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 24.01.19. | 08:48

Prvi Grand Slam sezone imat će novu pobjednicu.

 

Petra Kvitova potvrdila je odličnu formu na početku sezone te svladala senzaciju Danielle Collins 2:0 (7:6, 6:0), koja je samo u prvom setu pružila ozbiljan otpor. Trebalo je proći neko vrijeme dok je Čehnja došla na „radnu temperaturu“ jer je prva u prednost otišla Amerikanka na 2:3, ali je Kvitova odmah uzvratila breakom. Trinaesta igra slomila je senzacionalnu Collins, a dvostruka osvajačica Wimbledona je pobjegla na 7:2, a u idućem setu rezignirana Amerikanka nije uspjela doći ni do počasnog gema.

U drugom polufinalnom susretu Naomi Osaka je nakon skoro dva sata igre slavila protiv Karoline Pliškove 2:1 (6:2, 4:6, 4:6) za prvi Grand Slam finale Australian Opena. Japanka je puno bolje otvorila susret te nakon dva puta oduzimala servis protivnici za laganih 6:2. Osaka je nastavila odlično te opet „breaknula“ protivnicu na početku drugog seta. Međutim, Pliškova je odmah uzvratila a kod 5:4 uspjela oduzeti drugi servis u setu pa je meč otišao u treći odlučujući set. U njemu je Japanka kod 1:1 došla u prednost koju je ovog puta i zadržala do kraja meča uspješno servirajući.

Podsjećamo da je Japanka zadnja osvajačica turnira iz velike četvorke, jer je osvojila US Open protiv Serene Williams prošloga ljeta, a kako je ovo prvo finale „Australije“ i za Kvitovu, dobit ćemo novu osvajačicu ovog turnira.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Petra KvitovaNaomi OsakaAustralian Open

Ostale Vijesti