Konjuh na US Openu stigla do uspjeha karijere!

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 03.09.16. | 22:11

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh prvi će put u karijeri igrati u osmini finala nekog Grand Slam turnira nakon što je izborila plasman među 16 najboljih na US Openu!

Do uspjeha karijere, naša 18-godišnja tenisačica stigla je pobjedom u tri seta nad Amerikankom ukrajinskog podrijetla, Varvarom Lepčenko, sa 6:3, 3:6 i 6.2 za sat i 37 minuta igre.

Ana Konjuh je vrlo dobro krenula u susret, u prvom setu je jednom oduzela servis protivnici, odmah na startu njenog servis gema i povela 3:0, što 68. tenisačica svijeta više nije mogla stići. U drugom setu je Konjuh loše počela, izgubila je svoj servis i 30-godišnja Lepčenko je povela 2:0, no u idućem gemu je i ona kiksala te se naša igračica uspjela vratiti.

Ipak, koban je bio šesti gem u kojem je dopustila novi break suparnici i dionica je otišla na stranu Lepčenko. O pobjednici je tako odlučivao treći set u kojem je Konjuh sve rano riješila. Na startu je uzela break i povela 2:0 te do kraja još jednom oduzela servis protivnici za uspjeh karijere.

Iskoristila je četiri od pet break-lopti u meču, a Lepčenko dvije od osam.

Dubrovčanka sa zagrebačkom adresom i najmlađa članica Top 100 ženskog tenisa ostvarila je svoj najveći uspjeh u karijeri i prvi plasman u osminu finala nekog Grand Slam turnira.

Konjuh će za četvrtfinale igrati protiv četvrte nositeljice, Agnieszke Radwanske. Poljakinja ju je, uz ozljedu zgloba, zaustavila u drugom kolu ovogodišnjeg Wimbledona i to nakon što je naša tenisačica propustila tri meč-lopte.

US Open, treće kolo:

Konjuh - Lepčenko 6:3, 3:6,

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Ana KonjuhUS OpenVarvara Lepčenko

Ostale Vijesti