Ima samo 22 godine i najplaćenija je sportašica svih vremena

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.05.20. | 16:51

Porušila je apsolutno sve rekorde po zaradi u godinu dana.

Kad je Serena Williams osvojila svoj prvi Grand Slam turnir Naomi Osaka imala je svega godinu dana. 19 godina poslije pobijedila ju je u finalu jednog, i to US Opena, na domaćem terenu američke rekorderke.

Sad 22-godišnjakinja mlađu sestru Williams porazila je na još jednom polju – zaradi. Od nagradi turnira i sponzorskih ugovora zaradila je u posljednjih 12 mjeseci 37.4 milijuna dolara, 1.4 milijun više od Amerikanke. Također, ovo je najviše što je jedna sportašica ikad zaradila u godinu dana.

Time je 29. na listi najplaćenijih sportaša po zadnjem popisu dok je Williamsova 33., a prvi se put dogodilo nakon 2016. da su se dvije žene našle u Top 100.

„Za većinu ljudi van teniskog svijeta ona je tek svježe lice s dobrom pričom.“, rekao je David Carter, profesor sportskog biznisa.

„No osim što je uspješna, pomoglo je što je bikulturalna.“, rekao je profesor za tenisačicu kojoj je majka Azijatkinja iz Japana, a otac negroid s Haitija.

Williams je svake od prijašnje četiri godine bila najplaćenija sportašica svijeta, a vlasnica 23 Grand Slame naslova do sada je zaradila ukupno skoro 300 milijuna dolara od nagrada i sponzorskih ugovora.

Maria Sharapova je izdominirala sve godina prije toga, skroz do 2003., kada je najviše zaradila Serenina sestra Venus. No došlo je vrijeme za mlađe snage. Ključan detalj kod Osake, koja reprezentira Japan, jest upravo činjenica da je atraktivna figura na većini područja Zemlje.

Tenis je vjerojatno jedini sport u kojemu su žene i muškarci koliko-toliko blizu po zaradi, a to duguju činjenici da je i gledanost bliža. Štoviše, prošlog US Opena gledaniji je bio ženski (!!) turnir, s 56 naspram 44 posto.

(foto: Reuters)


Tagovi

Naomi OsakaSerena WilliamsVenus Williamsgrand slamWTAsponzor

Ostale Vijesti