Finalistica Wimbledona i nekad 2. igračica svijeta oprostila se od tenisa u 29. godini

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 14.11.18. | 16:43

(Ne)očekivana odluka.

Prva tenisačica iz Poljske koja je stigla do finala nekog Grand Slam turnira i do prve titule na WTA Touru – Agneszka Radwanska – objavila je da odlazi u mirovinu.

Nekada 2. tenisačica svijeta muku je mučila s ozljedama, posebice posljednje dvije godine. Na svom službenom Facebook profilu, 29-godišnja tenisačica objasnila je svoje razloga umirovljenja.

„Nažalost, više nisam u mogućnosti trenirati i igrati kao prije te moje tijelo više ne može pratiti taj ritam. Uzevši u obzir moje zdravlje i breme koje profesionalni tenis nosi sa sobom, zaključila sam da nisam više u mogućnosti 'gurati' moje tijelo do potrebnih granica“, rekla je osvajačica 20 WTA titula i zaključila: „Objesit ću svoj reket o klin i reći zbogom profesionalnom igranju tenisa, ali ne napuštam taj sport. Tenis je uvijek bio poseban u mom životu. Sada je vrijeme za nove izazove i ideje, jednako uzbudljive kao i one na teniskom terenu, nadam se“.

Jedna je od najkonzistentnijih tenisačica, koja je od 2008. godine pa sve do prošlogodišnjeg turnira u Hong Kongu bila u TOP 20. U karijeri nije uspjela osvojiti Grand Slam naslov, a uuz spomenuto finale Wimbledona (2012.) igrala je još dva polufinala godinu i tri godine ranije, te dva polufinala Australian Opena.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Agnieszka Radwanska

Ostale Vijesti