Fett nastavlja s odličnim igrama, izborila četvrtfinale Hobarta!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.01.17. | 10:52

Hrvatska tenisačica Jana Fett nastavlja s odličnim igrama na WTA turniru u australskom Hobartu.

Nakon što je uspješno prošla kvalifikacije Hobarta i po prvi put u karijeri izborila plasman u glavni turnir WTA serije, Jana Fett je odradila super posao u prvom kolu izbacivši veteranku Schiavone, a danas je ostvarila još jednu pobjedu i izborila četvrtfinale. U dva seta, sa 6:1 i 6:3 za samo sat i 15 minuta igre, 20-godišnja hrvatska tenisačica je u susretu osmine finala svladala domaću predstavnicu, koja je dobila pozivnicu organizatora, Australku Lizettu Cabreru.

Fett do prve WTA pobjede u karijeri: Izbacila bivšu pobjednicu Roland Garrosa

Fett je sjajno odradila prvi set u kojem nije dopustila protivnici da uzme niti jedan servis gem. Ukupno je osvojila četiri breaka u prvoj dionici i jednom kiksala na svom servisu za 6:1 u prvom setu. U drugom smo vidjeli lutriju breakova, a još je jednom uspješnija bila naša igračica. Oduzela je servis suparnici, inače 208. tenisačici svijeta u četvrtom gemu i povela 3:1, ali odmah u idućem gemu kiksala na svom servisu i Cabrera stiže na 3:2. Potom su se nanizala tri breaka, a kod vodstva 5:3 Fett koristi svoj servis i prvu meč loptu za još jednu veliku pobjedu u Hobartu.

Prvi put u karijeri Zagrepčanka će igrati u četvrtfinalu nekog WTA turnira, gdje je čeka 129. tenisačica svijeta, 24-godišnja Paragvajka Veronica Cepede, koja je u osmini finala u tri seta, sa 6:3, 0:6 i 6:4 bila bolja od njemačke predstavnice Andree Petkovic.

WTA, Hobart, osmina finala:

Cabrera – Fett 1:6, 3:6

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

WTA HobartWTAJana Fett

Ostale Vijesti