Fett do prve WTA pobjede u karijeri: Izbacila bivšu pobjednicu Roland Garrosa

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 09.01.17. | 09:07

Hrvatska tenisačica Jana Fett uspješno je prošla prvo kolo glavnog turnira u australskom Hobartu, svladavši talijansku veteranku Francescu Schiavone sa 6:3 i 6:2.

Nakon što je prvi put u karijeri prošla kvalifikacije i izborila nastup u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira, 20-godišnja hrvatska tenisačica Jana Fett imala je uspješan nastup i u prvom kolu australskog Hobarta.

Na startu glavnog ždrijeba, za protivnicu je dobila talijansku veteranku, 37-godišnju Francescu Schiavone i bivšu pobjednicu Roland Garrosa, koja je nastupila s pozivnicom organizatora. Zagrepčanka je slavila u dva seta, sa 6:3 i 6:2 za sat i 18 minuta igre. U prvom setu je dvaput oduzela servis Talijanki. Odmah na startu je povela 3:0 pa potom kiksala na svom servisu i Schiavone se vraila na 3:2. Potom je Fett vratila break prednosti, stigla do 4:2 i prednost zadržala do kraja.

U drugom setu je naša igračica bila još uvjerljivija. Odmah na startu je dvaput oduzela servis protivnici, nekadašnjoj četvrtoj tenisačici svijeta i povela 3:0, Schiavone je stigla na 3:1, ali to je bilo sve.

Još jedan break je bio dovoljan za konačno rješavanje meča. Imala je Fett, 340. na WTA listi ukupno pet breakova u susretu za prolaz u osminu finala gdje je čeka domaća tenisačica i 208. igračica svijeta, Lizette Cabrera, koja je dobila pozivnicu organizatora.

ATP Hobart, prvo kolo:

Schiavone – Fett 3:6, 2:6

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Francesca SchiavoneWTAWTA HobartJana Fett

Ostale Vijesti