Dvostruki finalist kroz kvalifikacije do glavnog ždrijeba svog omiljenog turnira

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.02.15. | 20:17

Prvog dana glavnog turnira PBZ Zagreb Indoorsa, odigrana su dva meča u pojedinačnoj konkurenciji i dva u igri parova, te posljednja runda kvalifikacija.

Od turnira se podsjetimo, već na startu oprostio naš mladi, 18-godišnji tenisač Borna Ćorić, koji je u prvom kolu izgubio od pobjednika turnira 2008. godine, Ukrajinca Sergiya Stakhovskyog, čime je hrvatski tenis u Zagrebu ostao na petorici predstavnika u glavnom ždrijebu.

Oni igraju sutra i prekosutra, a danas je u dva seta osminu finala izborio i litvanski predstavnik, Ricardas Berankis, koji je sa 6:0 i 6:2 bio bolji od slovačkog tenisača i finalista Zagreba 2012. godine, Lukasa Lacka. Za pobjedu protiv 91. igrača trebalo je 84. tenisaču svijeta samo 42 minute igre. 17 minuta za promarširani prvi set u kojem je suparnika ostavio bez osvojenog gema, triput mu oduzevši servis i 25 za drugi u kojem je s dva breaka, riješio meč.

Uzbudljivo je bilo u igri parova u kojoj je u oba susreta o pobjednicima odlučivao 'produljeni tie-break', ali nažalost ne previše uspješno za hrvatsku kombinaciju Mate Delić/Nikola Mektić, koja je sa 1:6, 7:6(5), 2:10 izgubila od Luksemburžanina Gillesa Millera i Nizozemca Igora Sijslinga. Naši su osvojili drugi set u 13. igri, a potom posrnuli u trećem, odlučujućem setu.

Od konkurencije parova oprostili su se već na startu Talijan Andreas Seppi i Rus Mikhail Youzhny, koji su također u tri seta, sa 6:4, 3:6, 10:2 izgubili od Bjelorusa Sergeya Betova i Alexandera Burya.

Danas je još odigrano i treće, ujedno i posljednje kolo kvalifikacija. Plasman u glavni turnir izborio je dvostruki finalist zagrebačkog ATP-a, Nijemac Michael Berrer. Treći nositelj kvalifikacija i 142. tenisač svijeta glavni je turnir i treću godinu zaredom izborio kroz kvalifikacije, a danas slavljem protiv BiH predstavnika, Aldina Šetkića sa 6:4 i 7:6. Berrer će u prvom kolu glavnog turnira igrati protiv drugog BiH tenisača, Damira Džumhura.

Uspješan u kvalifikacijama bio je i nekadašnji četvrtfinalist i šesti nositelj kvalifikacija, Ukrajinac Ilja Marčenko, kojemu su za prolaz trebala tri seta (4:6, 7:6(2), 6:7(5)) protiv rumunjskog tenisača Copila. U prvom će kolu glavnog ždrijeba Marčenko već igrati protiv srbijanskog predstavnika i šestog nositelja, Viktora Troickog.

U glavnom ždrijebu Indoorsa je i Kanađanin hrvatskog porijekla, Frank Dancevic, koji je u trećem kolu kvalifikacija izbacio četvrtopostavljenog Slovaka Gombosa sa 7:5, 4:6 i 5:7 i u prvom će kolu glavnog turnira ići na Nizozemca Igora Sijslinga.

U Dom sportova vraća se i njemački tenisač i peti nositelj kvalifikacija Matthias Bachinger, koji je sa 6:3 i 7:5 slavio nad bjeloruskim igračem Ignatikom i sljedeći mu je suparnik sutra Japanac Go Soeda.

Rezultati PBZ Zagreb Indoors, prvo kolo:

Berankis – Lacko 6:0, 6:2
Ćorić – Stakhovsky 2:6, 4:6
Delić/Mektić – Muller/Sijsling 1:6, 7:6(5), 2:10
Betov/Bury – Seppi/Youzhny 6:4, 3:6, 10:2

Kvalifikacije, 3. kolo:

Ignatik – Bachinger 3:6, 6:7(3)
Copil – Marchenko 4:6, 7:6(2), 6:7(5)
Berrer – Setkic 6:4, 7:6(4)
Gombos – Dancevic 7:5, 4:6, 5:7

(Foto: Pixsell)


Tagovi

PBZ Zagreb IndoorsTenisMichael Berrer

Ostale Vijesti