Dodig i Melo u Londonu love svjetski broj 1: Ovo je moja najbolja sezona, samo neka potraje

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.11.15. | 09:06

Hrvatsko-brazilska kombinacija u skupini je s Rojerom i Tecauom, Markowskim i Zimonjićem te s današnjom, prvom preprekom u B grupi, Herbertom i Mahutom. Za Sportske novosti otkrio je kakva su mu očekivanja uoči posljednjeg testa ove sezone u igri parova.

Londonski World Tour Finals danas će započeti s igrom parova gdje boje Hrvatske brani naš najbolji igrač parova Ivan Dodig. Međugorac će u kombinaciji s Brazilcem Melom pokušati ostvariti rezultat koji im je prošle godine izmaknuo na posljednjoj prepreci, u finalu gdje su ih savladali Bob i Mike Bryan.

Legendarni američki par stigao je u prijestolnicu Engleske kao svjetski broj 1 u konkurenciji igre parova, slijede ih Jean-Julien Rojer i Horije Tecau, dok Dodig i Melo trenutno drže treću poziciju 325 bodova manje u odnosu na vodeće. Računica za tron vrlo je jednostavna. Svaka pobjeda u skupini nosi 200, polufinale je teško 400, a pobjeda u finalnom meču donosi dodatnih 500 bodova. U igri je stoga velikih 1500 bodova koja bi čak na koncu mogla na prvo mjesto plasirati i četvrtoplasirani par Jamie Murray i John Peers.

Hrvatsko-brazilska kombinacija u skupini je s Rojerom i Tecauom, Markowskim i Zimonjićem te s današnjom, prvom preprekom u B grupi, Herbertom i Mahutom.

„Treća godina u vrhu dokaz je da imamo konstantu, a to je najvažnije. Bilo bi lijepo u trećem pokušaju podignuti pobjednički pehar, ali svjesni smo da neće biti lako. Svi parovi su izjednačeni i svatko misli da može otići do kraja“, poručio je Dodig, prenose Sportske novosti.

Zanimljivo, Dodig i Melo su do ovogodišnje treće pozicije stigli s uvjerljivo najmanje turnira u nogama. Samo su 13 puta ove godine stizali zajedno u brojne svjetske metropole, dok su primjerice Murray i Peer na dvostruko većoj brojci.

Dodig u sam finiš sezone ulazi kao 103. igrač svijeta i priznaje kako je očekivao više u singlu, ali ne žali, jer rezultati su tu...

„Kad sve zbrojim, ovo je stvarno moja najbolja sezona. Osvojiti Roland Garros je stvarno nešto posebno i toga ću se sjećati cijeli život. Iako sam u singlu očekivao više, kad pogledam da imam pet naslova, tri u paru, ne smijem se žaliti. Samo neka potraje“, zaključio je Dodig.

Meč Dodiga i Mela protiv Herberta i Mahuta na rasporedu je danas ne prije 19 sati, nakon sudara Andyja Murraya i Davida Ferrera.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivan DodigMarcelo MeloATP MastersMasters

Ostale Vijesti