Ćorićev renking karijere, Đoković preuzeo štafetu od Nadala

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 05.11.18. | 10:01

Rast hrvatskih tenisača uoči kraja sezone.

Uoči završnog Masters turnira u Londonu na kojem će nastupiti najboljih 8 tenisača na svijetu, došlo je do određenih promjena na službenoj ATP rang listi.

Hrvatski tenisač Borna Ćorić došao je do renkinga karijere nakon ostvarenog plasmana u osminu finala ATP turnira u Parizu u kojem je izgubio od Dominica Thiema. Mladi Zagrepčanin po novoj tablici zauzima 12. mjesto ljestvice, dok je Marin Čilić ostao na sedmoj poziciji.

Još nekoliko hrvatskih tenisača je napredovalo na službenoj ljestvici. Ivo Karlović se popeo za pet mjesta te je sada 102. tenisač svijeta, a Viktori Galović je ušao u TOP 200 tenisača zauzevši 199. mjesto. Nino Serdarušić je deset mjesta slabije plasiran.

Novak Đoković je finalom na spoemnutom pariškom turniru preuzeo prvo mjesto ATP-ove ljestvice ispred Rafaela Nadala koji se morao povući iz Pariza. Treći je Roger Federer, četvrto mjesto zauzima Juan Martin Del Potro dok je Alexander Zverev peti tenisač svijeta. Između njega i Čilića ugurao se Kevin Anderson, dok će posljednje mjesto na završnom Mastersu po svemu sudeći zauzeti Dominic Thiem.

Završni turnir u Londonu igra se od 11. do 18. studenog, a tjedan poslije od 23. do 25. hrvatska teniska reprezentacija igra finale Davis Cupa protiv Francuske u Lilleu.

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Borna ĆorićMarin ČilićNovak ĐokovićRafael NadalRoger FedererJuan Martin Del PotroKevin AndersonDominic Thiem

Ostale Vijesti