Čilić u tri seta izbacio Pairea za finale Marseillea!

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 20.02.16. | 17:20

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić igrat će u finalu ATP turnira u Marseilleu.

U drugom setu su obojica tenisača čuvala svoje servise. U desetom gemu je Francuz imao i set loptu, no Čilić se spasio, ali ne zadugo. U tie-breaku je izgubio tri svoja servisa i Paire je uspio poravnati rezultat.Čilić, inače četvrti nositelj je u polufinalu Marseillea svladao osmog nositelja, Francuza Benoita Pairea, u tri seta sa 6:2, 6:7(3) i 6:3. Za pobjedu i prolaz u finale trebala su mu dva sata igre.

Međugorac i 12. na svijetu je prvi set riješio zahvaljujući čak tri breaka, a sam je jednom izgubio svoj servis, nakon što je poveo 3:0. Paire se vratio na 3:2, ali mu je Čilić još jednom, u sedmom gemu oduzeo servis za potvrdu osvajanja prve dionice.

Odlučujući treći set je bio izjednačen do šestog gema u kojem je Čilić uspio napraviti novi break i poveo je 4:2, što protivnik više nije stigao nadoknaditi.

Bio je to njihov drugi susret i prva pobjeda Čilića, nakon što je 22. tenisač svijeta slavio u Chennaiju 2013. godine.

Čilić će za svoj prvi ovogodišnji naslov igrati protiv pobjednika drugog polufinalnog meča između Kyrgiosa i Berdycha. Ovo mu je prvo finale sezone, 24. ukupno u karijeri, a sutra će pokušati dohvatiti ukupno 15. naslov u karijeri. Zadnji je put neki trofej osvojio u Moskvi prošle godine.

ATP Marseille, polufinale:

Paire - Čilić 2:6, 7:6(3), 3:6

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Marin ČilićATPATP MarseilleBenoit Paire

Ostale Vijesti