Čilić izvan kruga desetorice najboljih, pad Lučić-Baroni i Vekić

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 06.06.16. | 15:48

Bilo je promjena na novoj ljestvici najboljih tenisača i tenisačica svijeta.

 

Što se naših predstavnika tiče, prvi hrvatski reket Marin Čilić je ispao iz kruga Top deset najboljih igrača svijeta.

U odnosu na poredak prije dva tjedna je tri mjesta lošiji i od danas je 13. tenisač svijeta. Ivo Karlović je ostao 28., Borna Ćorić je zabilježio pad od jednog mjesta na 48., a jedini napredak ostvario je Ivan Dodig, koji je skočio za sedam pozicija - na 70. mjesto.

Kod tenisačica, naša prva tenisačica Mirjana Lučić Baroni je pala za pet pozicija na 57. Ana Konjuh je ostala 76., a izvan kruga 100 najboljih je ispala Donna Vekić. Pala je za 15 pozicija na 111.

Na vrhu je također bilo promjena. Na drugo se mjesto s četvrtog popela pobjednica Roland Garrosa, Španjolka Garbine Muguruza, koja je na treću poziciju pogurala Poljakinju Agnieszku Radwansku.

Kod tenisača je i dalje prvi osvajač Roland Garrosa Novak Đoković, ispred drugog finalista, Škota Andyja Murrayja i Švicarca Rogera Federera. Najveći napredak u uglednom društvu ostvario je Austrijanac Dominic Thiem. Skočio je za osam mjesta zahvaljujući polufinalu Roland Garrosa i prvi put u karijeri ušao u Top deset. Trenutno je sedmi.

(Foto: Action Images/Screenshot ATP i WTA)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Marin ČilićIvo KarlovićIvan DodigBorna ĆorićATPATP ljestvicaDominic ThiemGarbine MuguruzaWTAWTA ljestvicaMirjana Lučić-BaroniAna KonjuhDonna Vekić

Ostale Vijesti