Bayern želi prekinuti crni niz protiv europskog rivala, Zidane najavio: Idemo po pobjedu

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 01.05.18. | 09:42

Dva europska velikana sastaju se po 26. put u Ligi prvaka.

Velika utakmica čeka nas večeras u uzvratu polufinala najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja. Ranjena zvijer, minhenski Bayern, ide na noge Realu iz Madrida koji je uzeo tri europska naslova u posljednje četiri sezone.

'Los Blancosi' brane prednost na svom Santiago Bernabeuu koju su ostvarili u Munchenu. Rezultat je bio 2-1 za Madriđane, a strijelci su bili Marcelo i Asensio, dok je za klub iz Sabener Strassea zabio Joshua Kimmich.

Kraljevski klub je tako upisao šestu pobjedu (u regularnom dijelu utakmice) u posljednjih šest susreta,  te u sveukupnom omjeru ima pobjedu više od njemačkog rivala (12-11), dok su dva ogleda završila remijem.

>>> ODIGRAJ REAL MADRID – BAYERN MUNCHEN

Bayern iako desetkovan ozljedama, večeras će tražiti prekid ovog crnog niza koji je započeo u polufinalu sezone kada je Real osigurao 'La Decimu' (Real je tada slavio u dva navrata, 1-0 i 0-4).

Posebno bolni porazi za Bavarce bili su domaći poraz u 2014., kada su dvostruki strijelci bili Sergio Ramos i Cristiano Ronaldo – te lanjski dvomeč kada su određene sudačke odluke išle na mlin aktualnog prvaka, što u Munchenu još nisu zaboravili.

Ono što ih dodatno zabrinjava je što je njemačka ekipa u lanjskom polufinalu bila bolja ekipa igrom, ali je izgubila utakmice – baš kao u prvom susretu ovog polufinala igranom prošlog tjedna.

Znajući sve ovo, ne čudi izjava Franza Beckenbauera.

„Nikada ih neće biti lako pobijediti“, kaže 'Kaiser' i zaključuje: „Bojim se da imamo kompleks od Real Madrida.“

Međutim, Jupp Heynckes se ne slaže s tom konstatacijom počasnog predsjednika:

„Što se nas tiče, nama nije bitno što drugi ljudi govore, čak i ako je to naš predsjednik. Ove sezone smo pokazali da možemo biti uspješni u neizvjesnim utakmicama i znam da će nam biti teško, ali mislim da će biti teško i Realu“.

Bayernov strateg je u velikim problemima uoči utakmice – već dulje vrijeme ne može računati na ozlijeđene Manuela Neuera, Artura Vidala i Kingsleya Comana, a u prvoj utakmici su se još povrijedili Arjen Robben i Jerome Boateng koji nisu ni putovali s ekipom u španjolsku prijestolnicu.

Ipak, očekuje se povratak Davida Alabe i Javija Martineza.

„Imam dosta igrača s iskustvom, uspješnih internacionalaca i došli smo ovdje iskoristiti svaku priliku koju nam daju. Vjera pomiče planine. Ako želiš osvojiti Ligu prvaka, moraš imati  talenta, dobre igrače, sreće u ždrijebu i u određenim trenucima dobrog suca“, rekao je 72-godišnji trener.

Ovu utakmicu sudit će Turčin Cuneyt Cakir koji je ove sezone već sudio ovim klubovima u Ligi prvaka – Realu u pobjedi nad Juveom u prvoj utakmici četvrtfinala, Bayernu u rezultatski nevažnoj pobjedi nad PSG-om u grupnoj fazi.

Što se tiče postava za ovu utakmicu, Bayern bi trebao izaći u istom sastavu kao i u prvoj utakmici, s tim što bi Alaba trebao uskočiti u startnu jedanaestorku, dok je Zinedine Zidane u nešto manjim problemima sa sastavom.

Za večerašnji ogled ne može računati na ozlijeđenog Danija Carvajala, a Isco i Nacho su i dalje upitni i nisu sto posto spremni.

Bez obzira na to, francuski trener je naglasio da se moraju postaviti kao da je rezultat 0-0 te da će ići na pobjedu u ovom susretu.

Unatoč ozljedama, madridski sastav ima strašnu momčad, a najbolje pojašnjenje kvalitete sastava svog nekadašnjeg kluba dao je Bayernov veznjak James Rodriguez nakon upita – da može, koga bi izbacio iz Realovog sastava za susret s Bayernom: „Izbacio bih svih 11 igrača.“

Za Bavarce će od prve minute zaigrati naveliko osporavani igrači iz prve utakmice Robert Lewandowski i Thomas Muller koji još nikada nije zabio 'Los Blancosima'.

„Nisam znao da nisam nikad zabio protiv Reala. Možda je to dodatna motivacija, ali moja osobna statistika me ne zanima puno dok je rezultat momčadi dobar. Ali ne bi bilo loše zabiti“, rekao je 28-godišnji njemački reprezentativac.

Ovo su i vjerojatni sastavi za 'okršaj titana' večeras na Santiago Bernabeuu koji starta u 20:45.

Iako ranjen i u vrlo teškom položaju, smatramo da Bayern može načiniti štetu Realu, a kontra madridskog kluba garantira nam da ćemo vidjeti utakmicu s dosta golova.

Vrijeme RB Liga Događaj Tip Tečaj
Uto 20:45 2682 LP Real Madrid - Bayern Oba daju gol oba daju i 4+ 2,10

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Zinedine ZidaneJuup HeynckesLiga prvakaBayernReal Madrid

Ostale Vijesti