Baskijski klub će odati počast svojoj legendi na nesvakidašnji način

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 11.05.18. | 12:27

Kapetan treće najefikasnije momčadi Primere ove sezone odlazi u mirovinu.

Baskijski klub Real Sociedad u predzadnjem kolu Primere igrat će kod kuće s Leganesom.

Utakmica nije od gotovo nikakvog rezultatskog značaja – Leganes je osigurao ostanak, a Sociedadu je nastup u Europi sljedeće sezone nedostižan – ali subotnji ogled na Anoeti bit će od velikog emotivnog značaja za klub, navijače i njihovog kapetana.

Xabi Prieto dugogodišnji je kapetan trenutno jedanaestoplasirane momčadi španjolskog prvenstva, a nakon ove sezone odlazi u igračku mirovinu. Prieto je cijelu svoju igračku karijeru – od najranijih početaka pa do zadnje dvije utakmice koje će uskoro odigrati – proveo upravo u Sociedadu.

Za seniorsku momčad je 34-godišnja baskijska 'desetka' debitirala 2003. godine, a od tad je skupio 477 nastupa za klub u koje je ugradio 67 pogodaka. Za usporedbu, Iniesta je debitirao za Barcelonu godinu ranije, a skupio je četrdeset nastupa manje za katalonski klub.

Zbog svega toga, Sociedad se odlučio na hvalevrijedan, usuđujemo se reći i romantičan potez. U klubu su odlučili svom kapetanu na oproštaju od navijača i stadiona priuštiti dres, koji će nositi zajedno sa suigračima protiv Leganesa, na kojem će umjesto klupskog grba biti uvezan njegov lik.

(Foto: Action Images / Real Sociedad official/screenshot)


Tagovi

PrimeraXabi PrietoReal Sociedad

Ostale Vijesti