Australian Open: Čilić u trećem kolu, Konjuh ispala, prolaz Dodiga i Mela

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.01.16. | 08:35

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u treće kolo Australian Opena, dok se Ana Konjuh oprostila u drugom kolu prvog Grand Slam turnira sezone.

Čilić, inače 12. nositelj je u drugom kolu pobijedio Španjolca Alberta Ramosa sa 6:4, 6:3, 7:6(4) za dva sata i 21 minutu igre. Ramos je inače na startu turnira u Melbourneu iznenadio našeg drugog predstavnika Bornu Ćorića, a Čilić se sada 'osvetio'.

Iako nije najbolje krenuo, odmah na startu izgubivši svoj servis, do kraja prvog seta je u osmom gemu uspio vratiti break i izjednačiti te potom je još jednom oduzeo servis protivniku. U drugom setu je otpor Ramosa, inače 61. tenisača svijeta uspio slomiti u osmom gemu, a protivnik je najveći otpor pružio u trećoj dionici igre.

Obojica su čuvala svoje servise, pa je osvajač odlučen u tie-breaku. U 13. igri je uspješniji bio 13. tenisač svijeta. Čilić je dvaput kiksao na svom servisu, a Ramos jednom više i susret je bio riješen.

Čilića u trećem kolu u borbi za prolaz u osminu finala očekuje okršaj protiv još jednog španjolskog tenisača i 21. na svijetu Roberta Bautista.

Čilićevim stopama nije išla Ana Konjuh, koja se od Australian Opena oprostila u drugom kolu. 18-godišnja hrvatska tenisačica je izgubila od Ruskinje Darie Kasatkine u dva seta, sa 6:4 i 6:3 za sat i 24 minuta igre. Naša je igračica u prvom setu dvaput gubila svoj servis, a u drugom čak četiri puta, previše za preokret kakav je podsjetimo, napravila u prvom kolu kada je protiv Poljakinje Radwanske izgubila prvi set sa 6:0, gubila 3:0 u drugom setu i na kraju ipak došla do pobjede.

Ovo je bio njihov drugi susret i druga pobjeda 69. igračice svijeta, koja je Konjuh pobijedila i prošle godine na US Openu.

Dodajmo da su hrvatski i brazilski tenisač Ivan Dodig i Marcelo Melo bez većih problema prošli u drugo kolo parova pobijedivši sa 6:3, 6:4 za samo 57 minuta Bedenea i Browna.

Australian Open, drugo kolo:

Čilić - Ramos 6:4, 6:3, 7:6(4)
Konjuh - Kasatkina 4:6, 3:6
Bedene/Brown - Dodig/Melo 3:6, 4:6

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Australian OpenTenisATPWTAMarin ČilićAna KonjuhIvan DodigMarcelo Melo

Ostale Vijesti