ATP/WTA: Hrvati napredovali, najveći skok ostvarili Ćorić, Lučić-Baroni i Konjuh

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 12.01.15. | 10:37

Ušli smo u drugi teniski tjedan nove 2015. godine.

Nova ATP lista nije donijela veća iznenađenja ovog ponedjeljka. Prvih 17 igrača svijeta zadržalo je svoje pozicije, a sve ih i dalje predvodi Novak Đoković s 11,405 bodova.

Što se tiče naših tenisača, Marin Čilić zadržao je 9. poziciju s 4,150 bodova, dok je najveći skok napravio 18-godišnji Borna Ćorić. Napredovao je za pet mjesta te je sad 90. igrač svijeta što mu je najbolji ranking karijere. Osim njega, napredovali su Ivo Karlović i Ivan Dodig. Div sa Šalate popeo se za dvije pozicije te je sada 25 igrač svijeta, dok je Međugorac ostvario pomak za četiri mjesta što ga je dovelo na 85. mjesto najboljih tenisača svijeta.

Nova WTA lista donijela je manje izmjene unutar najboljih deset igračica svijeta. Finalom Brisbanea Ana Ivanović napredovala je sa sedmog na petu poziciju, dok je bolja u tom ogledu Maria Sharapova zadržala drugo mjesto ispred vodeće tenisačice današnjice Serene Williams.

Hrvatske tenisačice doživjele su pomak na ovotjednoj WTA listi, a najveći su skok zabilježile Mirjana Lučić-Baroni i Ana Konjuh. Prošlotjedne su im pobjede donijele pomak za pet mjesta pa se tako Makaranka Lučić-Baroni nalazi na 55. mjestu, dok je 17-godišnja Dubrovkinja 94. reket svijeta. Jedina je pad zabilježila Donna Vekić koja je s 81. pozicije pala na ovotjednu 86.

(Foto: Action Images, Screenshot: atpworldtour.com/ wtatennis.com)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

ATPWTABorna ĆorićMarin ČilićIvo KarlovićIvan DodigMirjana Lučić-BaroniAna KonjuhDonna VekićNovak ĐokovićSerena WilliamsAna Ivanović

Ostale Vijesti