ATP Umag: Oproštaj Delića i Pavića

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 23.07.14. | 10:10

Od umaškog turnira oprostila su se dvojica Hrvata s pozivnicama...

Hrvatski tenisači Ante Pavić i Mate Delić nisu uspjeli proći prvo kolo ATP turnira u Umagu. Pavića je na startu zaustavio argentinski kvalifikant Horacio Zeballos sa 6:4, 6:7 (2) i 6:1. 25-godišnji hrvatski tenisač u prvom je setu rano izgubio servis i uspio se vratiti u drugom setu u 'tie-breaku' kojeg je osvojio sa 7:2, no Zeballos je sa pet uzastopno osvojenih gemova i vodstvom 5:0 ponovno okrenuo tijek meča u svoju korist i s uvjerljivih 6:1 potvrdio pobjedu u njihovom prvom dosadašnjem dvoboju na ATP Touru..

„Dao sam sve od sebe, žao mi je što je ovako ispalo. Dobro sam servirao, na na Zeballosov servis nikako nisam uspijevao uhvatiti pravi ritam. Čim me je breaknuo u trećem setu, pao sam u igri i više se nisam uspio vratiti u meč. Trebam još raditi na svojoj igri, imam dosta prostora i nadam se da ću se do kraja sezone uspjeti uvrstiti među 100 najboljih na ATP listi“, rekao je nakon susreta Pavić, koji je tijekom meča ubacio 18 as servisa, prenose službene stranice Hrvatskog teniskog saveza.

Pavić, koji je dobio pozivnicu organizatora, tako neće u osmini finala igrati sa drugim hrvatskim tenisačem, Bornom Ćorićem, koji je podsjetimo, u prvom kolu iznenadio sedmog nositelja, Francuza Edouarda Roger-Vasselina.

Drugi Hrvat s pozivnicom, Mate Delić također se oprostio od umaške zemlje već u prvom kolu. Na putu do osmine finala zaustavio ga je još jedan kvalifikant – Urugvajac Pablo Cuevas sa 4:6, 6:4 i 6:4. U prvom setu obojica su igrača vrlo loše servirala. Delić je bio tek na 50 posto i izgubio je dva svoja servis gema, ali je i triput oduzeo servis protivniku za osvajanje prvog seta. U nastavku, Cuevasu je bio dovoljan jedan break za povratak u meč i u trećem odlučujućem setu vratio je izgubljeni break i kod 5:4 još jednom oduzeo servis Deliću za prolaz među 16 najboljih.

U Umagu su tako ostala dvojica hrvatskih tenisača. Prvi hrvatski reket i treći nositelj Marin Čilić bio je slobodan u prvom kolu te će danas prolaz u četvrtfinale tražiti preko 76. tenisača svijeta, Nizozemca Igora Sijslinga, kojeg je svladao u sva tri dosadašnja susreta, posljednji put u polufinalu Rotterdama ove godine, a 17-godišnjeg Ćorića, koji je u Umagu stigao do prve ATP pobjede karijere, sutra očekuje Zeballos.

Rezultati Umag, 1. kolo pojedinačno, utorak:

Horacio Zeballos (ARG)   - Ante Pavić (WC) (CRO) 6:4 6:7 6:1

Albert Montanes (ESP)    - Alexander Zverev (GER) 6:4 6:4

Pablo Cuevas (URU) - Mate Delić (WC) (CRO) 4:6 6:4 6:4

Andreas Seppi (ITA) - Marco Cecchinato (ITA) 6:2 6:7 6:1

Pere Riba (ESP)  - Jiri Vesely (CZE) 6:7 6:3 6:3

Lukas Rosol (CZE) - Sebastian Schwartzman (ARG) 6:3 3:6 7:6

Teymuraz Gabashvili (RUS) - Dušan Lajović (SRB) 6:4 6:3

Albert Ramos (ESP) - Benoit Paire (FRA)   7:5 6:3

Carlos Berlocq (ARG) - Andrej Martin (SVK) 7:6 6:3

Igor Sijsling (NED) - Julian Reister (GER)   7:6  6:7 6:2

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Borna ĆorićMarin ČilićMate DelićAnte PavićTenisATPATP Umag

Ostale Vijesti