Andrea Petković nakon poraza 0:6, 0:6: „U depresiji sam i razmišljam o kraju karijere“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.11.15. | 16:58

Polufinalistica prošlogodišnjeg Roland Garrosa otkrila je za WTA Insider kako je razlog teškog razdoblja kroz koje prolazi teško zdravstveno stanje njezine majke.

Prošlu je godinu završila kao 14. tenisačica svijeta, a ovu je sezonu okončala na 29. mjestu. Jasan pokazatelj kako ovo nije bila teniska godina kakvu je Njemica Andrea Petković zamišljala. Prije godinu i pol igrala je polufinale Roland Garrosa, a danas razmišlja o kraju karijere sa samo 28 godina.

Razlog je vrlo jednostavan. Nakon poraza ove nedjelje od Carle Suarez Navarro u Kini (0:6, 0:6), Petković je 'pukla' i otkrila je javnosti kako se radi o ozbiljnim obiteljskim problemima, odnosno bolesti njezine majke.

„Došlo je do toga da mi je tenis došao pod znak pitanja. Osjetila sam kako je možda ova godina pravi trenutak za mene kako bi donijela odluku želim li ili ne nastaviti igrati i dalje, jer postoji još mnogo drugih stvari kojima se mogu baviti. Osjećala sam tijekom cijele godine kako lagano gubim svoju igru i strast za tenisom. Bilo je to jako čudno, jer nikada nisam osjećala takvo što“, rekla je Petković za WTA Insider.

„Posljednja dva, tri mjeseca potpuno sam izgubila strast za tenisom. Kada sam bila kod kuće sa svojom obitelji, bila sam sretna. No, onda bih ponovno otputovala zbog teniskih obaveza te bih istog trena upala u depresiju. Toliko jaku da se nisam željela ustati iz kreveta. Cijela ova godina je izuzetno teška za moju obitelj i mene te sam samo htjela biti kod kuće. Ipak, ponašala sam se poput profesionalca, iako se sve ovo 'kuhalo' u meni“, zaključila je.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

WTAAndrea Petković

Ostale Vijesti