Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

VIDEO Pet godina od odlaska legendarnog trenera koji je oduševljavao igrom i izjavama

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 24.12.23. | 08:01

Stanko Poklepović preminuo je na Badnjak 2018. godine

Pet godina prošlo je od smrti legendarnog trenera Stanka Poklepovića Špace koji je preminuo na Badnjak 2018. Premda je doživio lijepe godine, bio je to šok i gubitak za čitav hrvatski nogomet, posebice Hajdukove navijače koje je uveseljavao igrom, rezultatima, opservacijama i legendarnim izjavama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ostat će upisano da je osvojio prvo Prvenstvo Hrvatske od osamostaljenja, naravno s Hajdukom, a u domovini je uzeo još dva Kupa, jedan s Bijelima i jedna s Osijekom, a ima i dvije titule prvaka u Iranu čiji je izbornik također bio

Bio je osbujan lik, koji je poznavao nogometnu igru, bio korak ispred vremena sa svojim taktičkim impostacijama, kako se stručno volio izražavati. Ostvario je veliku karijeru koja je počela u Splitu za koji je igrao čitavu nogometni vijek, bio kapetan, a potom i trener, nakon čega je prešao u Solin, da bi nakon rada u Hajduku postao i glavni trener odigravši s Bijelima neke od čuvenih europskih utakmica.

Vodio je još GOŠK iz Dubrovnika, Persepolis Publikum Celje, Osijek, Ferencvaros, Sepahan, Damash, da bi se pri kraju karijere dvaput vraćao u Hajduk. Prvi put kada su Bijeli 2010. pod njegovim vodstvom posljednji put igrali skupinu nekog europskog natjecanja, a onda i 2015. godine kada je uskočio kao 'vatrogasac' u teškom razdoblju sa 73 ljeta u životnom kalendaru.

Uvijek je bio raspoložen za priču o Hajduku, dostupan novinarima za opservacije i komentara te jako fali svima koji su ga imali privilegij poznavati. Nije imao dlake na jeziku, ali uvijek se držao nogometa, stoga je i logično da je na Šubićevcu jednom prigodom 'planuo' na pitanje reportera Nove TV Marka Vračića o bunkeru, to ga je posebno iritiralo, a taj video se i dan-danas rado gleda na Youtubeu.

Odgojio je brojne igrače, prepoznavao je talente, bio jedan od najboljih hrvatskih trenera uopće, zato je red sjetiti ga se na petu godišnjicu smrti.

Legenda je koja kao i Hajduk živi vječno.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


 


Tagovi

Stanko PoklepovićHajdukRNK SplitHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti