Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Sopić: "Galešić nije napravio ništa posebno, samo je puknuo"; Mladina: "Znam da glupo zvuči, ali sve smo bolji, a rezultat je isti"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.02.24. | 16:28

Treneri Rijeke i Rudeša podijelili su svoje dojmove nakon četvrtfinalnog dvoboja

Rijeka je teškom mukom pobijedila Rudeš u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa. U dvoboju prve i posljednje momčadi HNL-a, Rudeš je pružio vrlo dobar otpor Riječanima, a odluku je donio pogodak Nike Galešića u 79. minuti iz slobodnog udarca.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon utakmice, prvi je pred novinare stao trener Rudeša Davor Mladina.

"U zadnje vrijeme se dižemo u formi u svim segmentima, osim u rezultatu. Sad eurogol Galešića, koliko puta mora ispaliti da ovakav gol zabije. Ne mogu ništa prigovoriti svojim igračima, bila je ovo odlična utakmica, pogotovo s obzirom na potrošnju prije nekoliko dana. Znam da glupo zvuči da smo sve bolji, a rezultati isti."

Koliko je lakše izgubiti kada izgubite nakon ovakvog gola?

"To je najgore od svega. Izgubili ste utakmicu, a ne možete nikoga napasti. Nisam vidio nijednog lošeg igrača kojem bi mogao prigovoriti."

Rudeš je danas igrao na svojem stadionu, bi li mu to pomoglo i u prvenstvu?

"Kako ne. Vidjela se razlika da se igra u Rudešu. Nije isto igrati cijelo prvenstvo u gostima, domaći stadion bi nam bio veliki vjetar u leđa i u prvenstvu."

Trener Rijeke Željko Sopić bio je zanimljiv, kao i i uvijek.

"Ovo je utakmica koja se igra samo za prolaz, a umjetnički dojam je nebitan. Bili smo dominantni, ali to je Kup, ako ne zabijete na vrijeme, ulazite u nervozu. Sva sreća, zabili smo gol. Rudeš je imao vrhunskog golmana koji je obranio dvije vrhunske situacije i na tome mu čestitam. Odigrali smo karakternu utakmicu."

Iako je rekao da ne želi o umjetničkom dojmu, to ne vrijedi za Galešića, koji kad zabije, to bude pogodak koji se pamti. Naime, pamtimo još uvijek njegov pogodak protiv Slaven Belupa kada je prošao više od pola momčadi Farmaceuta.

"Hodža mi je rekao: Gdje su čestitke za ovu dvojicu u živom zidu koji su se izmaknuli? Ovim putem im čestitam jer su napravili vrhunski posao. Galešić nije napravio ništa posebno, on je samo puknuo." (I.M./I.A.S.)



Tagovi

Hrvatski nogometni kupHNK RijekaRijekaNK RudešRudešŽeljko SopićDavor Mladina

Ostale Vijesti