Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kustić: "Za terene se trebaju brinuti klubovi. Dalić? Možda SP 2026. bude novi izazov za njega"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 13:59

Predsjednik HNS-a komentirao je najnovija zbivanja u HR nogometu

Nakon Skupštine pred medije je izašao Marijan Kustić koji je bio suočen s pitanjem loših travnjaka u HNL-u.

“Skupština je bila svečarska, htjeli smo prezentirati i kamp HNS-a i mislim da je to bilo bitno. Hvala svima koji su radili na tome”, rekao je predsjednik HNS-a prije nego se dotakao problema.

“HNS je ulagao u infrastrukturu, pokazao put. Korisnici su preuzeli na sebe brigu o travnjacima koje su dobili. I to je prvenstveno pitanje za njih. Zašto su tereni takvi i zašto se ne održavaju na adekvatan način. Neki su u dobrom stanju, brinu se ljudi za njih”, rekao je Kustić dodavši kako ga je Robert Markulin obavijestio da rade na projektu novog stadiona u Koprivnici što je pozdravio kao osoba koja stalno zagovara poboljšanje infrastrukture.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Razgovarali smo o toj ideji, o svemu me obavijestio gospodin Markulin. Vesele me takve najave, a nama u HNS-u je dužnost skretati pozornost na takve stvari, poboljšavati infrastrukturu u našem nogometu. Uskoro će doći i do sporazuma Vlade, crkve i Grada Zagreba oko Maksimira. Treba ići u smjeru ulaganja u stadione, a tu su najvažniji njihovi vlasnici. To su najčešće lokalne zajednice i gradovi, ali svi će imati našu podršku”.

Prvi čovjek HNS-a prokomentirao je i glasine da Zlatko Dalić napušta reprezentaciju nakon Njemačke sljedeće ljeto.

“Dalić ima važeći ugovor. Nisam iščitao niti mi je rekao da odlazi. Rekao sam neki dan kako je moguće da SP 2026. bude izazov za njega. Ima odlične rezultate, volio bih da bude izbornik što duže”.


Na saboru HNS-a raspravljalo se i o povećanju broja stranaca u HNL-u.

“Zbog toga i služe sabori, da raspravljamo o svemu. Puno se polemika vuče oko broja stranaca, svi pišu bit će ovako ili onako. Sabori su organizirani da pričamo o tome, a kad te odluke prođu sve komisije, onda stvar ide na odlučivanje na izvršni odbor”.

Što se tiče kampa u Velikoj Gorici, ponovio je da očekuje da bude gotov za dvije godine.

“Ma kad riješimo kamp, zatvorimo financijsku konstrukciju i kad se on izgradi, lako ćemo pronaći neko ime. Prioritet nam je prvo izgradnja. Vjerujem da ćemo riješiti papirologiju i građevinske dozvole, pa u travnju ili svibnju krenuti u izgradnju kampa. Sve bi trebalo trajati oko dvije godine, pa vjerujem kako bi najkasnije do sredine 2026. dobili taj kamp.”

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marijan KustićHNS

Ostale Vijesti