Kazna od milijun eura za Barcinog ofenzivca zbog – krivih kopački

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.12.18. | 09:50

Nije pazio.

Iako je 2018. godina trebala biti godina probitka za Barceloninog ofenzivca, druga njena polovica krenula je u potpunosti nizbrdo. Nakon povratka s posudbe ovog ljeta iz Intera, gdje odigrao neke vrlo dobre partije, Rafinha se izrazito mučio da bi došao do minutaže kod trenera Blaugrane, Ernestea Valverdea. Tek u četvrtom prvenstvenom kolu dobio je priliku od sat vremena na travnjaku, da bi potom ponovno prosjedio na klupi ili na tribini sljedeće utakmice.

Sveukupno je u La Ligi ove sezone skupio samo 224 minute, dok je u Ligi prvaka djelomično dobio priliku u samo dvije utakmice protiv Nerazzura i Tottenhama. Krajem studenog dogodilo se ono najgore za nogometaša. Iako je odigrao cijelo drugo poluvrijeme u remiju s Atletico Madridom krajem prošlog mjeseca, nakon utakmice je utvrđeno da je potrgao križne ligamente te da ga neće biti na zelenim terenima do kraja sezone.

Ali, kako nevolja nikada ne dolazi sama, ozljeda nije svo zlo koje ga je zadesilo ove 2018. godine.

Kako prenosi ugledni BBC, 25-godišnji krilni – i po potrebi - vezni igrač suočen je s potencijalnom kaznom od milijun eura zbog nevjerojatnog razloga. Naime, brazilski nogometaš od 1. srpnja ne nosi kopačke poznatog brenda Adidas jer je mislio da mu je istekao ugovor s njemačkim proizvođačem.

Od početka srpnja, Rafinha tako nosi obične crno Mizuno kopačke, ali upravo zbog toga svjetski velikan u proizvodnji sportske opreme uputio je tužbu na igračevu adresu. Nogometaš se prvo branio da ga Adidas nije podupirao za vrijeme njegove dvije prethodne teže ozljede, ali sud u Amsterdamu – gdje je sponzorska suradnja i potpisana – presudio je da „iako nije pravni ekspert, znao je kako funkcioniraju sponzorstva“.

Rafinha je tako kažnjen iznosom od 10 tisuća eura za svaki dan kojim je odbio ispoštovati ugovor. Od 1. srpnja do kraja studenog skupilo se oko 150 dana, ali sud mu je išao na ruku te je procijenio da mu maksimalna kazna može biti milijun eura. Što je opet mnogo bolje jer je Adidas izvorno tražio monstruoznu kaznu od 100 tisuća eura za svaki dan nepoštivanja ugovora.

BBC prenosi kako bi se igrač mogao i izvući s neplaćanjem kazne ukoliko se nagodi sa ovom gigantskom multinacionalnom kompanijom te ponovno počne nositi njihovu opremu, ali pitanje je koliko je to moguće s obzirom da su odnosi narušeni.

(Foto: Reuters)


Tagovi

AdidasRafinha

Ostale Vijesti