Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Jakirovićeve dvojbe i brige: Mišić obnovio ozljedu, Vidović sa zamotanom nogom! Gdje staviti Pierre-Gabriela!?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 01.05.24. | 09:00

Dinamo se priprema za veliki, nedjeljni derbi na Rujevici, a Dinamov trener, uz slatke, ima i on prave brige i upitnike

Nije nikome u Maksimiru bilo do šale kad je u ponedjeljak i utorak Josip Mišić pokazao gležanj. Opet je otečen, opet jako boli, morao je Mišić propustiti trening, možda će i još poneki. Naravno, Mišićevo neigranje u nedjelju na Rujevici, u velikom derbiju protiv Rijeke, bio bi za Dinamo veliki hendikep. Odnosno, udarac! Mišić je, podsjetimo, stradao u dvoboju s Lokomotivom, gležanj je tada bio veličine jabuke i bio je upitan za utakmicu u Varaždinu. Međutim, oporavio se brzo, nije bilo ozbiljno, ništa nije 'otišlo'. No, u Varaždinu je očito dobio novi udarac u isto mjesto i ozljeda se vratila.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prema današnjim informacijama, Mišić unatoč svemu ne bi trebao propustiti derbi na Rujevici, do nedjelje bi trebao ozdraviti, ako ništa drugo, stisnut će zube i biti na terenu. U zadnje vrijeme je u odličnoj formi, ponajbolji Dinamov igrač, ali, ako ne bude mogao, zamijenit će ga od prve minute Arijan Ademi. Iako nije nemoguće da startaju zajedno u prvih 11 Mišić i Ademi. No, dok god Mišića boli zglob i čeka da splasne oteklina, dotad traje i neizvjesnost u Maksimiru, a Sergej Jakirović mora spremati i plan B. Inače, u utorak smo u okolici Maksimira vidjeli Gabriela Vidovića, u oči nam je upaodebeli povez na čitavoj desnoj potkoljenici. Očito je junak varaždinske pobjede stradao u tom dvoboju i vuče posljedice. Međutim, kako doznajemo, nije u pitanju ništa ozbiljno, Vidović bi trebao biti u kadru za Rujevicu. Kao i Mišić, valjda!

A, kakav ćemo Dinamo gledati u Rijeci? Budu li spremni Mišić i Vidović, a sve ide u tom smjeru, od centra prema naprijed i ne bi trebalo biti nekih većih promjena. Dakle, Mišić, Sučić, Baturina, Vidović, Petković i Kulenović, trebali bi biti 'fix'. Najviše je dvojbi u zadnjoj liniji. U zadnje vrijeme ustalio se trojac Bernauer-Theophile-Ristovski, ali, moramo istaknuti da dvojica Francuza i ne izgledaju tako sigurno i moćno. Theophile se u Varaždinu okliznuo i otvorio Dabri prolaz do Nevistića, u prvom poluvremenu kiksao je Bernauer, u srazu s Lokomotivom kod zicera domaćina ispali su obojica, a KTC je 'zaslužan' i za gol Varaždina u Maksimiru (Drožđek), kad se također poskliznuo. Iako načelno djeluju stabilno, u svakoj utakmici ponude protivniku neku šansu, Varaždin i Lokomotiva to nisu znali naplatiti, Rijeka tu ipak ima moćnija oružja.

Sad Jakirović na raspolaganju ima i Ronaëla Pierre-Gabriela i Maura Perkovića i sigurno razmišlja i o njima. Francuz se potpuno oporavio od ozljede, u punom je treningu i veliki je kapital za derbi na Rujevici. Kao što je bio tajno oružje na Poljudu! Pitanje je na kojoj ga poziciji vidi Jakirović. Hoće li Pierre-Gabriel opet na lijevu stranu, kao u Splitu, ili bi možda mogao zaigrati na desnoj, umjesto krila, Špikića ili Kaneka. S njim bi Dinamo dobio i probojnost, ali prije svega obrambenu sigurnost na strani po kojoj ordinira Marko Pjaca. Inače, u onom zagrebačkom derbiju, Ristovski je dobro pazio na Pjacu, nije se Marko kraj njega naigrao, on i Pierre-Gabriel na toj desnoj strani mogli bi ga potpuno neutralizirati. Tada bi možda KTC i Bernauer ostali na stoperskim pozicijama, ili bi umjesto Bernauera ušao Perković.

To su dvojbe oko sastava za Rujevicu. Postat će slatke brige, ako se Mišić i Vidović potpuno oporave i postanu neupitni za nastup!



Tagovi

Josip MišićGabriel VidovićSergej JakirovićGNK DinamoHNK RijekaHNL

Ostale Vijesti