Ivan Katalinić: Bilo bi dobro kada bi Hajduk postao konkurentan Rijeci i Dinamu

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 13.07.17. | 12:01

Pred početak Hajdukove sezone porazgovarali smo s bivšim strategom bijelih Ivanom Katalinićem.

Nogometaši Hajduka danas u 20:30 kreću s novom sezonom i novom europskom epizodom. Zbog festivala elektronske glazbe Ultra Europe koji se sredinom srpnja sada već tradicionalno održava na stadionu Poljud, Hajduk će Europu i ove sezone otvoriti na stadionu u Dugopolju, kapaciteta pet tisuća mjesta. Suparnik je Levski iz Sofije koji je prošlu sezonu završio na trećem mjestu bugarskog prvenstva.

> NAJDUŽI NIZ Pogodi ishod utakmice Hajduk - Levski i osvoji vrijedne nagrade

Nakon dugo godina, Hajduk je zadržao kostur momčad iz prošle sezone, a čak se i pojačao s nekoliko zanimljivih igrača. Na Poljud su tako pristigli Josip Radošević iz RB Salzburga, lijevi bek Andre Fomitschow iz nizozemskog NEC-a, stoperi Borja Lopez (Barcelona B) i Gustavo Carbonieri (Tombense, Brazil) te lokalci Franko Kovačević (Rijeka), Edin Šehić iz Zagreba i Ivan Pešić iz Splita.

> Poznato koliko će igrači Hajduka zaraditi ako izbace Levski

Klub su s druge strane napustili Marko Ćosić i Marko Bencun (Inter), Georgi Terziev (Ludogorec), Josip Kvesić (nema kluba) i Jefferson (Chaves). Znači da su ključni igrači iz prošle sezone, u kojoj je Hajduk osvojio treće mjesto i posebno je dobro igrao u završnici prvenstva, ostali u kadru koji je, pak, dodatno pojačan potencijalno vrlo zanimljivim igračima.

O aktualnom kadru i šansama Hajduka u novoj sezoni porazgovarali smo s legendarnim Ivanom Katalinićem, stručnjakom koji je vodio Hajduk u tri navrata, između ostalog i u sezoni 1994./95. kada je s Bijelima dogurao do četvrtfinala Lige prvaka, ostvarivši ujedno i najveći europski uspjeh hrvatskih klubova od samostalnosti.

„Hajduk se vodi optimizmom koji se temelji na posljednjih sedam kola prošlog prvenstva, kada je između ostalog pobijedio i Dinamo u Zagrebu, no ona nisu pravo mjerilo Hajdukove kvalitete. O pravoj snazi Hajduka moći ćemo razgovarati nakon utakmica protiv Levskog i nakon što prođu prvih nekoliko kola aktualnog prvenstva. Klubu bi posebni problem moglo predstavljati to što prva četiri kola igra vani, naročito jer u četvrtom kolu gostuje kod Dinama u Zagrebu“, rekao nam je Katalinić.

Hajduk je pripreme odradio u Sloveniji, ostvario je pobjedu, remi i poraz. U prvoj utakmici Bijeli su odigrali neriješeno (2:2) protiv Rudara iz Velenja, potom su izgubili od ukrajinske Zorje (0:1) da bi u „generalnoj probi“ pred Levski svladali Krško 2:0. Najbolji strijelac Hajduka na pripremama bio je Ante Erceg s tri pogotka, a jedan je zabio Nikola Vlašić.

Sva pojačanja su dobila prigodu, a trener Joan Carrilo je zadovoljan prikazanim. Zanimalo nas je mišljenje Katalinića o novim pojačanjima Majstora s mora.

„Teško je u ovom trenutku išta govoriti, jesu li dovedeni igrači pojačanja ili ne. To će pokazati Europa i početak prvenstva. Konačni sud moći ćemo donijeti tek nakon reprezentativne pauze u rujnu“.

S obzirom na financijsku stabilizaciju Hajduka, zadržan igrački roster iz prošle sezone i dovedena pojačanja, možemo li od Hajduka očekivati iskorak kako u Europi, tako i u prvenstvu?

„Mislim da bi bilo jako dobro za klub i hrvatski nogomet kada bi Hajduk ove sezone postao konkurentan Rijeci i Dinamu. Nemojmo zaboraviti na Osijek, ali ni na ostale prvoligaše koji su se pojačali poput Intera, Istre, Lokomotive… To je već sedam, osam klubova koji mogu biti međusobno konkurentni. Moglo bi pred nama biti zanimljivo prvenstvo, ali pričekajmo reprezentativnu pauzu pa ćemo biti pametniji“, rekao nam je za kraj Katalinić.

Hajduk prvenstvo otvara protiv Lokomotive na Kranjčevićevoj, zatim gostuju u Zaprešiću kod Intera, Vinkovcima kod Cibalije i Dinama u Zagrebu. Prvu domaću utakmicu u 1.HNL Bijeli će odigrati tek 12. kolovoza, kada im na Poljud stiže Slaven Belupo.

Hajdukov prijelazni rok:

Došli: Radošević (RB Salzburg), Kovačević (Rijeka), Šehić (Zagreb), Pešić (Split), Fomitschow (NEC Nijmegen), Lopet (Barcelona B), Carbonieri (Tombense)

Otišli: Ćosić (Inter), Bencun (Inter), Terziev (Ludogorec), Vrljičak (Slaven Belupo), Jefferson (Chaves), Kvesić (bez kluba)

Vjerojatnih prvih 11:

Piše: Niko Rukavina

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Ivan Katalinić

Ostale Vijesti