REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

FOTO UEFA odredila 19 glavnih sudaca za Euro 2024, jedan je ove sezone sudio u HNL-u

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 23.04.24. | 13:03

Hrvatska nema svojeg predstavnika ni među glavnim, ni među VAR sucima.

Krovna europska nogometna organizacija, UEFA, na svojim je službenim stranicama objavila popis glavnih sudaca za Euro 2024.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Određeno je ukupno 19 glavnih sudaca (18 iz Europe i jedan Argenitnac), s tim da svaki od njih ima svoj tim dvojice pomoćnika, VAR suca i AVAR suca.

Imena sudaca poredana su abecednim redom:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Španjolska), Marco Guida (Italija), Istvan Kovacs (Rumunjska), Ivan Kruzliak (Slovačka), François Letexier (Francuska), Danny Makkelie (Nizozemska), Szymon Marciniak (Poljska), Halil Umut Meler (Turska), Glenn Nyberg (Švedska), Michael Oliver (Engleska), Daniele Orsato (Italija), Sandro Schärer (Švicarska), Daniel Siebert (Njemačka), Anthony Taylor (Engleska), Clément Turpin (Francuska), Slavko Vinčić (Slovenija), Felix Zwayer (Njemačka) iz Europe te Facuno Tello iz Argentine.

Na popisu je, očekivano, i Danijel Siebert, Nijemac koji je ove sezone sudio HNL ogled između Hajduka i Dinama u kojem su Plavi slavili s 1-0. Siebert je na Poljudu odradio sjajnu utakmicu, s čime

Osim njega, među odabranim društvom je i nesuđeni arbitar Jadranskog derbija, Rumunj Istvan Kovacs, za kojeg se nagađa/predviđa da bi mogao dijeliti pravdu na ogledu Rijeke i Dinama 5. svibnja budući da je zbog ozljede propustio Jadranski derbi.

Hrvatska nema svoje predstavnike ni među VAR sucima.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(G)


Tagovi

SuciVAR suciEuro 2024UEFA

Ostale Vijesti