Hajduk Split
Hajduk Split

Bravo 'bili tići'! Hajdukovi juniori ostvarili novi povijesni rezultat, na Poljudu je pao Manchester City

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 28.02.23. | 15:54

Nastavlja se europska bajka Hajdukovih juniora u Ligi prvaka mladih

Poklopilo se sve još jednom za Bile tiće u Ligi prvaka mladih. Dobar rad juniora i malo sreće unatoč izostancima ponajboljih igrača rezultirali su još jednom pobjedom u ovom natjecanju. Danas je pao Manchester City na Poljudu gdje su mladi igrači Hajduka slavili s 2:1.

Nije izostala podrška s tribina za dobre rezultate juniora i rad stožera predvođenog trenerom Marijanom Budimirom. Tijekom cijele utakmice imali su podršku Torcide, a nakon gola za 2:0 moglo se čuti skandiranje sa sjevera 'ovo je Hajduk!'

Pokazali su Bili tići još jednom da ih ne treba otpisivati unaprijed i kad su igrački oslabljeni. Dojma smo da bi dosta drugačije ova momčad izgledala da su danas mogli zaigrati Pukštas, Prpić, Vušković i Capan, ali i ovako su ravnopravno parirali jakom protivniku. Marijan Budimir je momčad danas adaptirao i pripremio za protivnika koji je jedan od boljih na ovoj razini Lige prvaka mladih. City je došao do osmine finala kroz grupnu fazu bez poraza, a igrači poput Borgesa i Bobba pokazali su zašto se na njih najviše upozoravalo pred ovaj dvoboj na Poljudu. U većem dijelu susreta Hajdukovi mladići su imali rješenja za njihove prodore i uglavnom uspješno odolijevali napadima Cityja. Stoga treba pohvaliti obrambenu liniju Niko Đolonga, Mateo Jurić-Petrašilo, Tomislav Arković i Šimun Hrgović koja je odigrala zrelo i koncentrirano ovaj susret, a s njima i vratara Bornu Buljana u tom dijelu.

City je imao inicijativu od početka, a Bijeli su koncentrirano i strpljivo čekali svoje prilike. Pustili su posjed Cityju koji je od početka pritiskao prema vratima Hajduka. Iako je inicijativa bila na strani gostiju, Hajduk je imao svoje prilike. Prva je bila u šestoj minuti kad je lopta oduzeta na sredini terena, a Vrcić izbio u priliku za udarac s ruba kaznenog prostora, no njegov pokušaj je zaustavio vratar Cityja.

Kombinirali su Bijeli obranu u duplom bloku i presingom, a to je rezultiralo golom u 24. minuti. Na jednu dugu loptu za Antunovića izletio je vratar Murray-Jones i uspio presjeći, no nakon toga na loptu je naletio Roko Brajković koji je preciznim udarcem iz daljine smjestio loptu u praznu mrežu za 1:0 na Poljudu.

Hajdukov blok bilo je teško probiti igračima Cityja, a dosta se tu isticao veznjak maratonskih pluća Ante Kavelj po oduzetim loptama. Nisu zaostajali ni drugi, kao primjerice Duje Reić i Noa Skoko, a potonji je sin Hajdukove ikone Josipa i započeo je akciju za drugi gol Oduzeo je jednu loptu na centru i vanjskom poslao dodavanje u prostor za Matu Antunovića. Tu je nastupio trenutak genijalnosti mladog napadača Hajduka koji je driblinzima izvrtio svog čuvara, a potom pogodio u bliži kut i nasamario loše postavljenog vratara Cityja za 2:0 u 33. minuti.

Pritisak se nastavio od strane gostiju, a jedna od šansi je i urodila plodom. Bilo je to pred kraj prvog dijela kad su smanjili vodstvo Bijelih. Borges je poslao povratnu loptu s lijeve strane, a Bobb preciznim udarcem uz samu vratnicu savladao Buljana za rezultat 2:1. Mogao je pred sučev zvižduk za kraj prvog dijela biti i egal. Veliku šansu je kreirao strijelac Bobb koji je povukao kontru i doda do Mebudea, a gurnuo u čistu šansu Dicksona koji je loše pucao.

Nastavila se praktički ista igra i u drugom dijelu. Hajduk je strpljivo čekao svoje prilike, a City kružio loptom po njihovoj polovici. Bijeli su imali nekoliko kontri koje su obrambeni igrači Cityja uspijevali zaustaviti. S druge strane na nivou je bio i Hajdukov vratar Buljan koji je zaustavio pokušaj Dicksona u 72. minuti te malo opasniji u 79. minuti.

Orilo se stadionom 'ajmo Bijeli ale, gazite Manchester', a Hajduk je imao kontru u 83. minuti koju je istrčao Vrcić, ali je pao u trku s Burnsom. Stoper Cityja se krenuo naguravati s Vrcićem i sudario glavom, nakon čega je krilni napada Hajduka pao, a sudac je samo izvadio drugi žuti karton za Burnsa i pokazao mu put prema svlačionici. Pokušao je City još inicijativom do kraja susreta, ali nervoza je u njihovim redovima bila sve veća pa time i greške kojima su olakšali Bijelima put do pobjede koju su proslavili s navijačima.

Velike pobjede za povijesni uspjeh kao nova kruna dobrog rada Akademije. Bijele sad čeka četvrtfinale Lige prvaka mladih, a suparnik će im biti bolji iz dvoboja Borussije Dortmund i PSG-a. Sve pohvale još jednom svima koji su kreirali ovaj uspjeh od igrača do stožera juniora Hajduka.

Hajduk U19 – Manchester City U19 2:1

Stadion: Poljud, Split

Gledatelja: 10.000

Strijelci: 1:0 Roko Brajković (24.), 2:0 Mate Antunović (33.), 2:1 Oscar Bobb (45., Carlos Borges)

Žuti kartoni: Jere Vrcić, Ante Kavelj (Hajduk), Finley Burns (Manchester City)

Crveni karton: Finley Burns (Manchester City)

Hajduk (4-2-3-1): Buljan – Đolonga, Jurić-Petrašilo, Arković, Hrgović – Kavelj, Reić(od 59. Ćalušić) – Brajkovići, Skoko(od 59. Nazor), Vrcić – Antunović(od 73. Begonja)

Manchester City (4-3-3): Murray-Jones – Samuel, Burns, Katongo, Galvez (od 73. Ndala)– Adam(od 63. Oboavwodou), Charles, Bobb – Mebude, Dickson, Borges


Tagovi

Hajduk junioriLiga prvaka mladih

Ostale Vijesti