Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Metličić prozvao Horvata: "Vrime je! I tebi i onima koji su te doveli ovdje"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 20:53

Velikan domaćeg rukometa imao je što reći

"Nikad ovo nisam doživio. Možemo pričati o uspjehu, neuspjehu, igračima, ali ovo je nepoštivanje svih", rekao je Petar Metličić na RTL-u nakon ispada Hrvoja Horvata.

"Kako mi u Splitu kažemo: Cveba, vrime je! I svi koji su te ovdje doveli i postavili, vrime je. Izbornik ovakvim ponašanjem... Ljutit ćemo se što je mijenjao ili nije, što je pogriješio, ali ponašanje mu je nedopustivo."

Između ostalog, rekao je:

"Sreća prati hrabre i kvalitetne, a mi... Koga smo to pobijedili? Nemojmo se zavaravati, kakav smo ždrijeb imali, deveto mjesto je bilo 95 poso realno i to smo ostvarili, a za nešto više nismo napravili ništa. A znali smo mjesecima koja je utakmica najvažnija. Ovo nije tragedija, ali jest neuspjeh. Treba nešto mijenjati, stalno se vrtimo u krug, ponavljamo se, puno igrača prolazi kroz selekcije i ne znam što smo dobili ovim prvenstvom. Nikakvi novi vjetrovi, nešto novo, ovo je bilo čisto preživljavanje. Deveto mjesto vjerojatno nam nosi kvalifikacije za OI, iako nije sigurno. Iz usta ljudi koji vode savez izlazilo je da se Hrvatska uvijek mora boriti za medalje, ne znam gdje je to nestalo."

Da se radi o neuspjehu reprezentacije, potvrdio je i Goran Šprem:

"Ovo je neuspjeh, koliko god to ružno zvučalo. Deveti smo, nismo osigurali ni kvalifikacije za OI, nismo odigrali kvalitetan turnir, nismo odigrali ništa u utakmici za koju smo znali 4-5 mjeseci da će biti ključna. Imali smo jedan zadatak, izboriti olimpijske kvalifikacije. Ovo nisu izborene kvalifikacije, ovo nam se dogodilo."

Ni o istupu Horvata nije imao bolje mišljenje:

"Ovaj Horvatov istup mi se ne sviđa, bizaran je. Cveba, oprosti, ali ovo je neprihvatljivo. Ne znam što je ovo bilo. On je izbornik hrvatske reprezentacije i to je bilo pitanje na koje mora odgovoriti, bilo što. Ovo je nekome možda smiješno, ali bilo je bezobrazno!"

I Drago Vuković se složio:

"Šokiran sam. Shvatio sam da nije do mikrofona, ne znam kako si to može dopustiti. Ostali smo paf gledajući. Očito ima dobar 'push' pa se može ovako ponašati."

Konstatirao je:

"Treba rukomet u Hrvatskoj oživjeti. Propali su rukometni centri, nemamo gdje stvarati igrače, pitanje je koliko imamo zaposlenih trenera... Nije mi jasno kako uspijevamo u bilo kojem sportu jer nemamo sustav. Kostelići, Blanka, Sandra... nisu sustav."




Tagovi

Petar MetličićSP u rukometu 2023

Ostale Vijesti