Jurica Galoic / Pixsell
Jurica Galoic / Pixsell

Veliki transfer: Ponajbolji hrvatski reprezentativac prešao u redove najvećeg rivala

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 27.05.23. | 08:49

Proglašen je i za najboljeg igrača u hrvatskom prvenstvu ove sezone.

Jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista kompletirao je bombastičan transfer. Rino Burić, 26-godišnji bek koji je nastupao za Jadran iz Splita, od prošlog tjedna novog prvaka Hrvatske, postao je igrač Jug Adriatic osiguranja. Upravo su ova dva kluba uvjerljivo najbolji u Hrvatskoj posljednjih godina, stoga je transfer zbog te činjenice još interesantniji.

"Jug Adriatic osiguranje i Rino Burić su potpisali ugovor na dvije godine. Svi s nestrpljenjem očekuju da Rino pokaže svoje iznimne vještine i strast prema igri te pomogne momčadi Jug Adriatic osiguranja u postizanju još većih uspjeha u budućnosti", objavio je dubrovački klub na svojim službenim kanalima.

Burić je član reprezentacije hrvatske i u sezoni 2022./23 proglašen je najboljim igračem Prvenstva Hrvatske. Na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Splitu bio je jedan od najboljih pojedinaca selekcije Ivice Tucka, koja je postala prvak Starog kontinenta. U reprezentaciji je činio fantastičan bekovski tandem s mladom superzvijezdom Markom Žuvelom, a sada su postali suigrači i u dubrovačkom gigantu.

Odlazak Burića velik je udarac za Jadran. Izgubili su igrača koji je, uz fantastičnog šutera Jerka Marinića Kragića, bio uvjerljivo najbolji pojedinac kluba u ovoj sezoni. Što se Juga tiče, već je poznato kako će izgubiti fantastičnog Grka Konstantinosa Kakarisa, koji prelazi u Pro Recco. Za njegovu zamjenu već su iz španjolskog Sabadella doveli crnogorskog centra Dušana Banićevića, dok iz istog kluba stiže i Španjolac Sergio Cabanas. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

vaterpoloJug AORino Burić

Ostale Vijesti