Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Vrijeme curi, Hajduku se prodati dragulja žuri

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 03.05.24. | 08:01

Talentirani i već dokazani Amerikanac na meti je brojnih velikih klubova

Sezona se primiče kraju, Hajduk je želi završiti na načini da dobije preostale četiri utakmice, a onda će krenuti u resetiranje i osvježavanje momčadi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naravno da neće svi ostati, poznato je da Laszlu Kleinheisleru i Josipu Brekalu završavaju posudbe, Francisco Ferro, Vadis Odjidja-Ofoe, Ismael Diallo, možda i Aleksandar Trajkovski mogli bi se naći na transer listi, ali na njima Hajduk neće zaraditi.

Ali veliki novac očekuje se od transfera Rokasa Pukštasa koji je jako izvjestan u predstojećem prijelaznom roku. Već ove zime on i Niko Sigur imali su ponude jakih klubova, ali kako je to objasnio sportski direktor Mindaugas Nikoličius, odlučili su ih ostaviti zbog utrke za titulom prvaka koja se na kraju nije dogodila.

Zna se da je Arsenal bio jako zainteresiran za 19-godišnjeg Amerikanca, a među inima zagrizao je i RB Leipzig, no Pukštas je ostao na Poljudu, produžio je ugovor s Hajdukom do 2027. godine.

No, jasno je da do tada neće ostati, jer Hajduk živi od prodaje mladih igrača, pokazao je to i transfer Luke Vuškovića u Tottenham, no novac stiže tek dogodine kada nadareni stoper napuni postane punoljetan.

Pukštas je veliki talent, posebno nadaren ulascima iz drugog plana te igri glavom te je pred njim svijetla budućnost. Navodno je Hajduk 'izvjesio' cijenu i ne bi ga dao ispod deset milijuna eura što velikim klubovima nije problem platiti ukoliko vide da mogu imati u konačnici igračke i financijske koristi.

Kada je dolazio novi predsjednik Ivan Bilić, na predstavljanju je izjavio kako je u Nikoličiusu vidio čovjeka koji još nije završio svoj posao, a to se vjerojatno odnosilo ponajprije na Pukštasa, jer on je bio u svim kontaktima sa zainteresiranima klubovima.

Pukštas je ove sezone dao sedam golova u prvenstvu, među njima i pobjedničke protiv Dinama i Rijeke, a nastupao je na više pozicija što je samo prednost. Igrao je na svim mjestima u veznom redu, djelovao kao polušpica, a povremeno i na krilu, a ozljeda na početku sezone ga je spriječila da ima još bolju statistiku jer nije ga bilo dva i pol mjeseca, propustio je 11 utakmica.

Prošloga ljeta bio je s reprezentacijom SAD-a na Svjetskom prvenstvu do 20 godina kada je bilo povuci-potegni hoće li ga Hajduk pustiti. Tijekom sezone dobio je poziv u seniorsku reprezentaciju sastavljenu od igrača koje su htjeli isprobati na turniru koji nije bio u FIFA-inom terminu pa su ga u Hajduku 'zakočili'.

No, prelaskom u neki veći klub koji igra u jačim natjecanjima, poziv za reprezentaciju će ponovno doći. Njegov san je bio igrati Ligu prvaka s Hajdukom što mu se nije ostvarilo, ali san igranja za SAD-u u rodnoj zemlji na SP vrlo vjerojatno hoće.



Tagovi

HajdukRokas PukštasArsenalRB LeipzigMindaugas Nikoličiusamerička nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna ligaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti