Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Tramezzani dijeli savjete Napoliju i 'usput' lovi treću pobjedu u nizu s Puležanima

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 03.05.24. | 08:04

Rudeš već skicira momčad za drugoligaški nogomet iduće sezone, pa u redovima sastava Damira Mladine nije preostalo previše ambicije da se dokaže u sprintu prema ciljnoj ravnini

Ovotjedni raspored je za trenera Istre 1961 Paola Tramezzanija bio poprilično zgusnut. Osim što je Puležane pripremao za hnlovski okršaj protiv Rudeša, 'morao' je i talijanskim novinarima odgovarati na škakljiva pitanje oko situacije u Napoliju.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, u eteru napuljskog Radio Martea, Tramezzani je je dočekalo pitanje treba li Napoli ovog ljeta sasvim rasformirati momčad ili ju pokušati nadograditi s nekoliko pojačanja.

„Optirao bih za obje opcije: igrači koji i dalje žele dati sve za momčad moraju ostati u klubu, ali njima treba pridodati nekolicinu novih, gladnih igrača. Za rezultat je potreban mix te dvije stvari, ali ne treba se sve odbaciti. Tu je i dalje nekoliko jako važnih igrača kojih se ne smije riješiti. Igranje Konferencijske lige? Ako pogledamo sljedeću sezonu kao sezonu restarta, vjerujem da je nužno nastupati u europskom natjecanju“, smatra Tramezzani koji je u igračkoj karijeri, između ostalih, nosio i dres Intera, Atalante i Tottenhama.

Dodao je 53-godišnjak i kako je po njegovom sudu Antonio Conte najbolji trener za Napoli.

„Antonio ima karakter i osobnost koja je potrebna Napoliju u ovom času“.

A što je potrebno da Istra 1961 pobijedi danas u Zagrebu – to je ipak bitnije pitanje za talijanskog stručnjaka. Doduše, pred njegovim izabranicima je najlakši mogući posao u ovom kolu HNL-a, iako to, logično, Tramezzani neće javno izreći.

„Uvijek od svoje momčadi očekujem da uzmemo tri boda, tijekom tjedna uvijek treniramo s ciljem pobjede. Sa sigurnošću znamo važnost sutrašnje utakmice, nećemo napraviti grešku misleći da će biti lagano, jer ni jedna utakmica protiv nijednog protivnika nije jednostavna“, govori trener čiji je sastav u prošlom kolu odigrao ponajbolju utakmicu sezone i s uvjerljivih 3-0 je na Aldo Drosini pao Slaven Belupo. Povrh toga, Istra 1961 je u nizu od dvije uzastopne pobjede jer je prije Slavena šokiran ostao i Osijek i to na svojoj Opus Areni, stoga se može ustvrditi kako forma Puležana ima uzlaznu krivulju, a jedini je problem što se ona uhvatila u trenu kada se već podvlače računi. Ali nastave li Tramezzanijeve vedete ovako do konca sezone, onda bi to mogao biti dobar zalet za narednu kampanju.

S druge strane, Rudeš već skicira momčad za drugoligaški nogomet iduće sezone, pa u redovima sastava Damira Mladine nije preostalo previše ambicije da se dokaže u sprintu prema ciljnoj ravnini i koncu aktualne HNL kampanje. Teško se motivirati za utakmice u ovom času, pokazala je to i utakmica prošlog kola u kojoj je Rudeš trebao i teže stradati od konačnih 1-5 na Poljudu…

Nogometašima Rudeša jedino da posljednje HNL oglede shvate kao pokaznu vježbu za nadolazeći ljetni prijelazni rok, jer u suprotnom im do kraja sezone prijeti još poneko mrcvarenje...

Očekivane postave:

Rudeš (4-2-3-1): Marković - Karačić, Mrčela, Camara, Krušlin - Pasariček, Kuzmanić - Mašala, Ćorić, Latković - Doležal

Istra 1961 (3-4-3): Majkić - Majstorović, Koski, Iovu - Hujber, Petrusenko, Blagojević, Devetak - Lawal, Filet, Ekong



Tagovi

HNLIstra 1961NK RudešPaolo Tramezzani

Ostale Vijesti