Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Tko kaže da se HNL ne gleda? Imat ćemo rekord posjećenosti ove sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.05.24. | 08:57

Dobro popunjenim tribinama doprinijela je zanimljiva utrka za naslov prvaka

U jednoj od najzanimljivijih sezona Hrvatske nogometne lige otkako je neovisnosti Lijepe Naše, tribine su odlično popunjene, ne stoji teza da se naše prvenstvo ne gleda.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+).

Dobro, nije to kao u inozemnim ligama u kojima ima manjih kultnih klubova pa su gotovo svi stadioni puni.

No sasvim izvjesno je da ćemo ove sezone imati rekord. Najposjećenije prvenstvo bilo je ono u sezoni 1992/93 kada je utakmice u prosjeku gledalo 4264 ljudi. U toj sezoni je tadašnja Croatia imala najveću posjećenost sa 380.500 gledatelja u čitavoj sezoni.

Opasno je Zagrepčanima prijetio Hajduk koji je ove sezone na Poljudu gledalo 317.567 ljudi, no dvije utakmice bez publike zbog kazne su učinile svoje, pa će na preostala dva susreta Bijeli teško prestići rekord Plavih. Ipak, mogli bi srušiti vlastiti rekord na Poljudu koji je 338.175.

Tajna visoke gledanosti je rekosmo u uzbudlivoj utrci za prvaka na kojima su derbiji redovito bili jako posjećeni, ali i u gostovanjima na manjim stadionima gdje su se rušili rekordi kada su gostovali Hajduk, Dinamo i Rijeka.

Trenutni prosjek gledatelja je 5340 bez dvije utakmice koje su se igrale pred praznim tribinama.

Hajduk predvodi u obje kategorije, doma ga je gledalo 317.567 ljudi, a u gostima 124.767. Na drugom mjestu je Dinamo kojega je zanimljivo više gledatelja vidjelo vani (148.042) nego u Maksimiru (120.306). Razlog tome je što je istočna tribina nakon potresa zatvorena i nije za upotrebu, ali i što su se plavi momci kasno probudili dok nisu stigli na prvo mjesto.

Treća je Rijeka sa 102.841 ljudi na Rujevici, a i njih je više gledalo u gostima (121.002). Osijek ima veći stadion od Rijeke pa je njih na Opus Areni gledalo 116.304 naspram 53.336 u gostima.

Bolja infrastruktura sigurno bi donijela još više gledatelja, pa se nadamo da će u budućnosti biti tako, ali i da se prvak što dulje neće znati.

Ipak, ovo je liga u kojoj igraju Ivan Perišić, Bruno Petković, Martin Baturina, Marko Pjaca, Marko Livaja, Ramon Mierez i ostali kvalitetni nogometaši stoga ne čudi interes publike koja podržava svoje ljubimce.



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaGNK DinamoHNK RijekaHajdukNK OsijekHNL

Ostale Vijesti