Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Sopić uoči ‘utakmice sezone’: “Odite 300 km južnije pa pitajte njih bi li bili u našoj koži. Dinamo? Pobijedit ćemo utakmicu”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 03.05.24. | 16:00

Trener Rijeke najavio je utakmicu protiv Dinama.

Nogometaše Rijeke ove nedjelje na rasprodanoj Rujevici očekuje ‘utakmica sezone’. Na Kvarner dolazi Dinamo, aktualni lider HNL-a, a na konferenciji za medije dva dana prije utakmice bili su Željko Sopić i Toni Fruk.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sopić je poslije poraza od Lokomotive bio miran. Naravno, izvana. U sebi je vjerojatno gorjeo, ali to nikome nije htio pokazati. Trener Rijeke svjestan je važnosti ove utakmice, a na početku konferencije za medije rekao je sljedeće:

“Kad igraju prvi i drugi, to je šlager sezone. Računica je jasna. Moji dečki i ja nakon utakmice želimo nakon utakmice biti u poziciji da sami odlučujemo o svojoj sudbini."

Toni Fruk složio se s trenerom pa dodao:

"Većina svlačionice nikada nije igrala utakmicu s ovakvom težinom, iskustvo je na njihovoj strani, ali ne mogu imati veću želju od nas."

Hoće li odlučiti taktički detalj ili nešto drugo, pitanje je koje je dobio trener?

"Bit će bitna taktika, ali igrači na terenu rade razliku. Manje je bitno hoće li Dinamo igrati s tri ili četiri odozada. Dobro smo se pripremili, igramo na Rujevici i pobijedit ćemo utakmicu."

O ulogu u ovoj utakmici ne treba trošiti riječi?

“Novinari gledaju sport na svoj način, ja kao sportaš na svoj. Ista priprema bila bi i da smo pobijedili utakmicu. San svakoga je da odlučuje o sebi. Odite 300 km južnije na ribu, pitajte kako bi oni… Svi bi dali 10 godina života da budu u našoj poziciji. Gledajte, tko će koga, nema tu priče…"

Dinamo bi mogao zaigrati s dva napadača?

“Ne znam, to su njihove stvari.”

U idealnih 11 stručnjaci više stavljaju igrače Rijeku.

“To je subjektivno, od čovjeka do čovjeka. Da pitate nekoga u Zagrebu, oni bi stavili devet igrača Dinama, a dva Rijeke. To je normalno.

Jel' ovako najpoštenije - prvi protiv drugog odlučuje prvenstvo?

“Pa neće četvrti protiv petog. Gledajte, neće ova utakmica ništa definitivno odlučitii. Jedan rezultat bi odlučio sve, ali to se neće dogoditi. Mislim da sam s time sve rekao.”

Toni Fruk nema pobjedu protiv Dinama…

“Istina, nisam ni s Goricom nikada slavio. Savršen dan je nedjelja je da to popravimo. Dodatan motiv je da igrači nisu igrali ovakvu utakmicu. Mislim da smo cijelu szeonu u vrhu, treme ne bi trebalo biti, moramo uživati. Ovo je jedan veliki test za nas. Nema dojma, važno je da pobijedimo.

Trener Sopić, zanimljivo, je u istoj situaciji kao i njegov 'najgalantniji igrač..

“Da, nemam pobjedu. Ali s Goricom sam dvaput uzeo bod na Maksimiru kad smo mi bili zadnji, a oni prvi. Nisam ni Hajduk dobio nikada u životu dok nisam došao u Rijeku pa sam ih sada dobio tri puta. Bit će kako će bit, ja vjerujem u ovu momčad. “

Iznenađenje?

“Može postojati iznenađenje. Možemo i jedan i drugi istrčati sa saedam igrača. Na temelju našeg napornog rada smo tu gdje jesmo.”

Zdravstveni karton? Jesu li svi igrači spremni?

“U petak u 18 sati da, ali… Sve se može dogoditi do utakmice. Da je danas utakmice, svi bi igrali.”

Je li utakmica porotiv Lokosa ostavila negativnog traga na momčad?

“Ne bih reako da je bilo negativnog traga. Ako je to bio šamar, došao je u pravo vrijeme.”

Da imaš prilike uzeti jednog igrača Dinama, koga biste uzeli?

“Bedasto mi je na to odgovorati. Ne treba o tome pričati. Naših 11 na njihovijh 11 pa ćemo vidjeti.”

Jeste li se čuli s trenerom Dinama?

“Nismo se čuli, samo sam mu poslao poruku jer mu je umrla majka i to je to.”



Tagovi

HNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNLŽeljko SopićToni Fruk

Ostale Vijesti