REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Shopping Italija pa na party do Barija: Parma se vratila u Serie A!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.05.24. | 20:45

Na kultom stadionu San Nicola odigrali su 1-1 što im je uz poraz trećeplasirane Venezije bilo dovoljno da ovjere kartu za ukrcaj na vlak koji će sljedeće sezone voziti prvoligaškim tračnicama.

Dva kola prije kraja prvenstva nogometaši Parme remijem na gostovanju u Bariju (1-1) osigurali su jednu od prve dvije pozicije u Serie B što im garantira direktan plasman u Serie A.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Momčad za koju igra Antonio-Mirko Čolak (utakmicu protiv Barija odgledao je s klupe) povela je u 50.minuti kad je precizan bio Bonny, da bi onda 18 minuta kasnije konačan rezultat postavio Di Cesare. Parmi se poklopilo i da je Venezia izgubila na gostovanju kod Catanzara u sedmoj minuti sudačke nadoknade kad su domaći zabili za 3-2, a gosti su od 57. dok su još vodili 2-1 ostali bez Marina Šverka, bivšeg reprezentativca svih mladih hrvatskih kategorija (generacija 1998.) koji je zaradio drugu javnu opomenu. Brojčanu prednost Catanzaro je naopslijetku materijalizirao te tako sebi potvrdio peto mjesto, a ostao je u igri i za četvrtto.

Parma, starac od 111 godina, u svojoj riznici trofeja ima dva Kupa UEFA, tri Coppa Italije, ali, zanimljivo, nijedan Scudetto. Od hrvatskih nogometaša najveći trag u klubu iz prekrasne pokrajine Emilije-Romagne ostavio je Mario Stanić (110 nastupa, 25 pogodaka, 14 asistencija) koji ove sezone radi kao pomoćni trener Šahtara.

Prije tri godine Parma je ispala iz Serie A kad su sezonu 20./21. okončali na 20.mjestu sa samo 20 osvojenih bodova. Klub je od 2020. godine u vlasništvu američke kompanije Krause Group. (ri)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

ParmaBariSerie BAntonio-Mirko ČolakMarin Šverko

Ostale Vijesti