Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Istra 1961 u sjajnoj utakmici na zapadu Zagreba uhvatila treću pobjedu zaredom!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 03.05.24. | 18:49

Susret je obilježila i užasna scena kada je vratar Marković ostao ležati na tlu, ali se nakon nekog vremena pridigao i došao k svijesti

Kada se nema za nešto naročito igrati, kada igra na rezultat nije jedino u glavama igrača i trenera, onda imaju što za ponuditi i posljednja te osma momčad HNL-a. Rudeš i Istra 1961 odradili su prilično sadržajnu i uzbudljivu utakmicu, s dosta gol-šansi, četiri pogotka i pobjedom Puležana 3-1. Doduše, treba istaknuti kako je Istra 1961 ovom pobjedom ugrabila šesto mjesto, a što je s igrama u posljednje vrijeme apsolutno zaslužila...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Već nakon nepunih 20 sekundi svjedočili smo prvoj šansi na utakmici: Ekong je izvrtio obranu Rudeša i opasno zaprijetio, a Marković refleksno izbio u korner. Nakon kornera skočio je Lawal Salim Fago i tukao glavom, prošlo je to malo iznad grede. Inače, Ekong je bio najraspoloženiji igrač prvog poluvremena. Skupio je osjetnu kilometražu u uvodnom dijelu, nudio se za igru i bio stalna prijetnja za gol Rudeša.

U osmoj minuti stigao je i odgovor Rudeša, Fran Karačić je opalio bombetinu iz slobodnjaka s nekih 25 metara, a udarac je otišao malo pored vratnice.

Osam minuta kasnije, sastav Paola Tramezzanija stigao je do vodstva. Nakon kornera je Kuzmanić na kratko očistio i to samo do kopačke Faga koji iz voleja fino pogađa u bliži kut nemoćnog Markovića. Sjajan potez nigerijskog napadača...

Nije trebalo čekati dugo na odgovor Rudeša, tek tri minute. Ante Ćorić je podsjetio na nekadašnji talent, fino prošao po desnoj strani pa idealno ubacio za Mašalu koji glavom probija vratara Majkića za 1-1.

Iako se Istra 1961 pribrala nakon inkasiranog pogotka, prije velikog odmora je Rudeš bio bliže pogotku. Mašala je opalio s desetak metara, a Majkić se istaknuo fantastičnom obranom.

A u 36. minuti odvio se događaj koji je sledio krv u žilama. Igrač Istre 1961 Mladen Devetak zabio se u vratara Rudeša Mateja Markovića. Obojica su završila na tlu, a Marković se pritom, čini se, i onesvijestio. Brzo je došao k svijesti, a ubrzo je morao i napustiti igru, zamijenio ga je Ciban.

Marko Lukunic/PIXSELLMarko Lukunic/PIXSELL

U drugom dijelu je igra bila jednako zanimljiva, no u narednih 45 minuta se bolje snašao gostujući sastav. Doduše, imao je Rudeš u 68. mrtvi zicer kojeg je zapucao Doležal, točnije Majkić mu je obranio pokušaj još jednom sjajnom intervencijom, a onda su Puležani s dva nova gola ubili utakmicu.

U 73. minuti je Čuić dobio loptu na 25 metara od gola i udarcem iz daljine iznenadio vratara Cibana za 2-1. Dvije minute kasnije pogodio je iskosa i Lisica za 3-1.

Do kraja ogleda Vuk je još stresao gredu, ali rezultat se nije mijenjao. Istra 1961 je uhvatila i treću pobjedu u nizu.

Rudeš - Istra 1961 1-3

ZAGREB - stadion ŠC Rudeš. Sudac: Mario Zebec (Varaždin).

Strijelci: 0-1 Fago (16.), 1-1 Mašala (19., Ćorić), 1-2 Čuić (73.), 1-3 Lisica (76., Devetak).

Žuti kartoni: Mrčela (Rudeš), Iovu, Hujber (Istra 1961).

Rudeš (4-2-3-1): Marković (od 39. Ciban) - Karačić, Mrčela , Camara, Krušlin (82. Magdjinski) - Kuzmanić (67. Brajković), Pasariček – Mašala (67., Doležal), Ćorić, Latković (82. Ali) - Korač

Istra 1961 (3-4-2-1): Majkić - Majstorović, Koski, Iovu - Hujber (64. Jaganjac), Petrusenko, Blagojević (46. Ćalušić), Devetak – Lawal (od 64. Čuić), Ekong (72. Lisica) - Filet (46. Vuk)



Tagovi

HNLIstra 1961NK Rudeš

Ostale Vijesti