Bill Streicher-USA TODAY Sports
Bill Streicher-USA TODAY Sports

VIDEO Brunson poslao Embiida i Philadelphiju na godišnji, Indiana iskoristila ozljede Bucksa

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 03.05.24. | 08:01

Poznate su još dvije momčadi koje će igrati u polufinalu Istoka

Noćas su na NBA parketima odigrane dvije utakmice, a u obje smo vidjeli identičan scenarij - momčadi koje su vodile 3-2 u pobjedama upisale su novo slavlje i završile posao u prvoj rundi. New York Knicksi su pobijedili Philadelphiju 76erse sa 118-115, dok su Indiana Pacersi sa 120-98 bili uvjerljivi protiv Milwaukee Bucksa.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Novu dramu odigrali su Sixersi i Knicksi, a kao što to biva tijekom cijele serije, najviše se pitalo Jalena Brunsona, koji je u velikom okršaju najvećih klupskih zvijezda za dlaku bio bolji od Joela Embiida i poslao Kamerunca s američkom i francuskom putovnicom na godišnji odmor puno ranije nego što je planirao. Konačan rezultat od 118-115 ukazuje na neizvjesnost, a Brunson je u slavlje ugradio 41 poen i 12 asistencija, dok je Embiid zabio 39 poena i uzeo 13 skokova.

Zanimljivo je pogledati i postotke šuta iz igre. Brunson je i tu bio bolji sa 48.1%, naspram Embiidovih 48.0%. Sve je bilo tijesno u ovoj seriji, no kada je trebalo povući, Brunson je ipak pokazao nešto više od Kamerunca i poslao Knickse u polufinale Istoka. Centru Sixersa u prilog ne ide niti to što je zbog šest prekršaja propustio završnih 30-ak sekundi igre. Jednostavno, nešto i dalje nedostaje Embiidu i Sixersima i klupski 'front office' morat će ljeto iskoristiti za dodatno jačajne momčadi u kojoj su dva izuzetno vrijedna resursa u vidu Joela Embiida i Tyresea Maxeya. Potonji je noćas zabio, za njegove standarde, samo 17 poena, a najviše je razočarao preskupo plaćeni Tobias Harris, čovjek s jednim od najnepovoljnijjih ugovora u ligi. Točnije, ugovor je povoljan, ali isključivo za njega. Ove sezone zaradio je 37.6 milijuna dolara, a u ključnom dvoboju sezone ostao je bez ubačenog poena za 29 minuta igre, a što je najporaznije, samo je dva puta šutirao na koš protivnika. Blago rečeno, sramotno izdanje iskusnog krila.

Kod Knicksa, izdvojimo i sjajnog Josha Harta s 16 poena, 14 skokova i sedam asista, dok je Donte DiVincenzo zbacio 23 poena i odigrao maksimalnih 48 minuta. U stilu Luke Božića u ABA ligi, gledajući minute provedene na parketu.

U drugom noćašnjem dvoboju, Indiana je nakon 10 godina upisala playoff prolaz. Iskoristili su ogromne probleme s ozljedama kod Milwaukee Bucksa, koji su cijelu seriju igrali bez Giannisa Antetokounmpoa, dok je Damian Lillard propustio dvije od šest utakmica. Indiana je pobjedom 120-98 stavila pečat na plasman u polufinale, gdje ih očekuje dvoboj protiv Knicksa.

Do pobjede ih je vodio iskusni T.J. McConnell s 20 poena i Obi Toppin s 21 poenom, a još su četvorica kod Pacersa bila dvocifrena. U redovima Bucksa, Lillard je zabio 28 poena, Portis i Lopez po 20, dok je Middleton ostao na svega 14 poena. (I.M.)



Tagovi

NBAPhiladelphia 76ersNew York KnicksJoel EmbiidJalen BrunsonIndiana PacersMilwaukee Bucks

Ostale Vijesti